Az utolsó ember
Az utolsó atomvillanás után
Csak egy szín maradt: szürke.
Állok a város szélén mostohán.
Nyomorult, száműzött ürge.
Emily reggel halt meg,
S az én hajam is hullik már.
(Már csomókban hullik).
Megmentett a bányász-élet,
Lenn a mélyben mit sem tudtam.
Az egész világ semmivé lett,
Miközben én robbantottam
Egy kemény mészréteget.
Így értem meg a nukleáris telet.
Akkor persze sokan hittük,
Hogy túléljük, hogy megleszünk.
Porfelhőn át a Napot néztük,
S féltünk, végül megveszünk.
Meveszünk. A magánytól.
A magánytól és egymástól.
Érkeztek a pletykák, hírek
Rádióaktív port vitt a szél
Legutolsó rádióadón
DJ köhög, zihál, beszél.
"Nem válaszol Washington, kihaltak az írek"...
S köhög újra rút-elhalón.
Hónapokig ment még a Net,
Monitort nézve
Halt meg Anett.
Körme törve,
Nyelve alatt hólyagocskák.
Jó nagyocskák.
Miért bírtam én négy évig?
Mi a titok, mi megvédett?
Kitartottam a végéig,
Míg a világ porig égett.
Itt állok a város szélén,
Nincstelenként enyém minden.
Számba dugott pisztoly végén
A fém kakas lassan billen.
Emily a porban fekszik,
Szikkadt teste felmelegszik.
Végső pillantás az égre...
(legurul egy fáradt könnycsepp)
Pihenhetek én is végre...
(könnyebb lesz így, sokkal könnyebb)
Búcsúztatom e rút tavaszt,
Felordítva húzok ravaszt.
Viszlát, fakabát...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.