Közelségünkbe távolság
„A boldog családok mind hasonlók
egymáshoz, minden boldogtalan család a
maga módján az”
(Lev Nyikolajevics Tolsztoj: Anna Karenina)
A pesti bárban bőrkanapén ültünk.
A sötétből egy fiú tűnt elő.
Két barna lépés, szemben a vadászok:
Anna és én, a két szőke mező.
A visszavágót nem vesztettem el.
Azt hiszem, ez a női büszkeség.
Anna nem szólt, el kellett, hogy viselje
s én nem használhattam ki. Semmiképp.
Nem volt elég a bőr a képemen.
Két barna lépés helyett a dologból
két hosszú lépés lett. S azóta Anna
ugyan megvéd, de többet nem dorombol.
Nem karmol belém, nem hagy nyomot rajtam,
a buszon nem belém kapaszkodik.
Ettől még persze eljárunk vadászni
s mesélünk néhány érdekes sztorit
egymásnak, versekről és alkoholról,
közelségünkbe távolság.
Most nyár van:
elkeveredtünk egymásban, akár
a fekete macskák az éjszakában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.