elmúlás
szeretnem kéne e korai hajnalokat,
hold-tehenet fej az öreg néne,
kökény szemében fáradt mosoly mulat.
az égen fölborult tejeskanna-csillagok,
nagy üstbe hullt fényük földre forr,
és színezüst ködként fölragyog.
alant sarat dagaszt, szekérkerék nyű rossz hegedűt,
kőlovát ostorozza paraszt,
abrak-malasztot oszt, édes-keserűt.
megáll, tétován mereng, majd suhintás sejlik
kaszája élén halál dereng,
már hajlik a fű, selymes sikolya ide hallik.
szeretnem kéne e korai hajnalokat,
hold-tehenet fej az öreg néne,
kezében sárguló köténye, s nézi az utat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.