Vakfények
(Stephen King: "Az" c. műve nyomán)
A lyuk sötét volt, s bűze mint
Görény bele. A csend óvatosságra int.
Itt tűnt el Dani.
Sóhajtok egyet, s aláereszkedvén
Nem látszik más, csak tetvek, pára a nedves csempén.
- Gyere csak le! - szól a rém. -
Tapasztald meg vakfényeim.
Beljebb lépek, meg-megcsúszom.
Lábam körül patkányhad ropja táncát.
Megkönnyebbülten súgom:
- A patkány gyáva.
Miféle rém csörgethetné itt láncát?
Csalódnom kell. Csobban-csusszan
Két apró láb. Halkan szusszan
S megjelenik Dani.
Ajkam nyitom - bárcsak tudnám!, -
Mit kellene most mondani.
Oldalas fej, nyaka szegve, szeme csillog.
- Már vártunk rád, sokan vagyunk - hörgi, a mögötte
Lidércfény villog.
A sötétbe suttog a rém.
- Ugye mondtam, meglátod még
Vakfényeim?
Dani megvan / én vesztem el?
Érzem, hogy a válasz közel.
Beljebb lépek, s érzem,
A sötét körülölel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.