Elült a Vihar. A hajó kikötött
és a vén, fáradt hajós arca mögött
felderengett a legszebb gondolat,
mi az évek kemény súlya alatt
nem kerülhetett elméje felszínére,
hisz válasz volt minden eddigi kérdésére.
Nem lehet leírni más szóval, azt hiszem,
e szó pedig nem más, mint a ˝megérkeztem˝.