Távolodom
Hangod selymes, búgó, puha...
s mégis, ahogyan a szót kiejted,
nekem már csupán egyetlen Ajak vagy
Fogak. Csillogók, szépek,
Mint nevető gyöngyfüzérek, s
szád szegletén rajtol egy szarkaláb.
Távolodom
Először húsz centi, azután fél méter.
Kinyújtott kezemmel csupán árnyadat markolom,
eltűnt a vissza nem térő egyszeri alkalom.
Nem jutott más nekem, mint a látvány,
szívbe vésett kép, késhegynyi irgalom.
S egy utolsó, mély szippantás.
Hogy megőrizzem illatod.
Szeretlek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.