Ha gyermek lehetnék újra
A múltam rendbe hoznám
Bűneimtől megtisztulva
Érkeznék vissza: Hozzám
S ott azt a régi kisfiút
Én úgy szeretném látni
Hogy megért, s elfogadni tud
A sorsomból akármit
Ha gyermek lehetnék újra
Tudom, gyermek maradnék
Anyám ölébe megbújva
Én lennék a jó, a szép
Kínjainak áldott terhe
És nem a falurossza
Aki mindent elfeledne
És mindent visszahozna