Audi Endre: A Züllés szekerén
Azúr-bő extrákkal kéri ki mind,
Hisz ott hol pénz van, ott mindent lehet:
Vad-diesel motor hajtja Egy szívét,
S Mindeneknél túrbódízelebb.
Amerre hajt, Csont-Örök Éjbe tép
Xenon-lángja, pallos-pilács, s örök.
S még nem érti holmi Dacia-nép,
Hogy honnan a Gabonakörök?
Talmi a lét, így bús-garázstalan,
Se mosás, se egy derengő rezsó.
Gonosz, hűvös a szépség mindenütt,
Be hiányzik néha egy kis Peugeot…
Egy Volvo, Uram bocsá’ Opel,
Áldó kezemben slusszkulcsnyi Skoda;
Bartókon szólna Tokio Hotel…
A GTI, a Minden és Soha.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.