Homokvár
Fenekemre ütsz. Most még így szeretsz.
Nem állítom, hogy ez sosem zavar,
de kapcsolatunk vásári perec.
Ha megóvjuk, nem törik el hamar.
Te óvd meg! Úgyis sokat jársz ki meccsre.
Gondolkozok, hogy mért ott, mért nem itt.
A pálya mellett is legel pár emse
s arcuk – mint egy homokvár – szétesik.
Szétesik minden, ha gondolkozok.
Így kérődzés helyett marhulok inkább.
Ezek vagyunk mi: én tüzet hozok,
te meg ráöntöd a vizeletmintát.
El kéne hinned: félelmem valós:
hogy nem nyugtatni akarsz, csak lerázni.
Nem hiszti ez. Ez eső, kiadós.
S hogy nem vagy éppen cukorból, az mázli,
nem erény. Férfi vagy. Néha utálom,
hogy a lelked vödör és nem homok,
mert nálad működik a férfiálom.
Tudod, hogy minden szarból kimosod
magad ezzel, hogy nálad van az ostor:
de akkor sem használod, hogyha sztrájk van.
Esténként – ha a titkok nyílnak – sokszor
tévedsz el a benned lakó gulyában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.