Cipelte nehéz terhét
CIPELTE NEHÉZ TERHÉT
„Elvégeztetett.”
Döntött a nép Jeruzsálemben - „igazság tétetett”,
Ostorcsapásoktól a Megváltó háta vérezett.
Fájdalmas kínokkal viselte töviskoronáját,
Rogyadozó lépteivel cipelte keresztfáját.
Némán tűrve nem panaszkodott nem átkozott senkit,
Büszkén viselte magán az Emberiség bűneit.
Via Dolorosa a könnyező fájdalom útja,
Jézus Krisztus szenvedéseinek élő tanúja.
A nép ki pár napja ünnepelte eljövetelét,
Most közönyös gúnyos arccal nézte kínszenvedését
Ahogyan Ő fáradtan cipelte egyre gyengülve,
Nehéz terhét felfelé de mégsem ellenszegülve.
Nem szólt ballagott keservesen néha földre rogyva,
Miközben a kísérő katona Őt ostorozta.
Via Dolorosa a könnyező fájdalom útja,
Jézus Krisztus szenvedéseinek élő tanúja.
Golgotának hegyére nagy sokára megérkezett
Nehéz terhével a Megváltó, aki nem vétkezett.
Bűntelenül jött el a Világra örömet hozva,
Most pedig itt áll megkínozva, verve, megalázva.
A nép az Istenadta, Barabásért feláldozta
Ártatlan lelkét és a testét hóhérkézre adta.
Via Dolorosa a könnyező fájdalom útja,
Jézus Krisztus szenvedéseinek élő tanúja.
Koponyák hegyén akkor büszkén keresztre feszíték,
Két igaz lator közé bűnözőként odaveték.
Nem panaszkodott bár vérzett a kiszögezett teste,
Némán tűrt megalázottan szemét az Égnek vetve.
Érezvén, hogy lelke Atyjához felszáll majd a Mennybe,
Így szólt halkan: „Elvégeztetett.”- és meghala csendbe.
Via Dolorosa a könnyező fájdalom útja,
Jézus Krisztus szenvedéseinek élő tanúja.
Zirc, 2007. 04. 06 Nagypéntek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.