Ökomensch
kísérleteket állatokon:
nem - csak a bennem
lakón folytatok néha
szelektíven hullok szét
tevőimre esem össze
szedem magam után
az érzelmi szemetem
kocsmasarkok globális
felmelegedése ellen
gyakorta megküzdök
ablakokat kinyittatva
emlékeim visszaforgathatóak
behelyettesíthetőek ismét
feldolgozhatóak modul
rendszerű estéim
gyanánt okán vagy által
vágyaim újrahasznosulnak
így kevesebb bioenergiát
vonok el személyiségem
érési folyamataitól
csak természetes anyagokat
tartalmazok és ontok:
sugarat és salakot
szeretem a fákat nagyon
nem rágom a kérgüket
mint a gonosz őzikék
sőt gyakran átölelem őket
néha teljesen öntudatlanul
színeseket ásítok nekik
ők olyankor megértik ezt
és válaszolnak nekem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Az Irodalom Visszavág, 2001