DOKK

..
 
2836 szerző 38133 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György Károly
  Régi, benső mozi
Új maradandokkok

Albert Zsolt: Sáfrányos ravatal ( vers a csökölyi fehérgyász hagyomány elmúlásáról)
Bara Anna: Ha menni, menni
Tóth János Janus: Pipacsiszap
Tóth Gabriella: Álmatlanul
Bátai Tibor: bravúrdarab [east side story]
Bara Anna: tört arany
Hodász András: húsz perc
Markovics Anita: Ki útjaiban...
Kocsis Nóra: Reggel 8-tól este 6-ig
Busznyák Imre: Elveszett világ
FRISS FÓRUMOK

Albert Zsolt 6 órája
Szilasi Katalin 13 órája
Tóth Gabriella 15 órája
Kiss-Teleki Rita 15 órája
DOKK_FAQ 22 órája
Miskolczi B. László 1 napja
Vezsenyi Ildikó 3 napja
Misinszki Hanna 3 napja
Filip Tamás 4 napja
Vasi Ferenc Zoltán 5 napja
Konta Ildikó 5 napja
Gyors & Gyilkos 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
Tóth János Janus 8 napja
Bátai Tibor 9 napja
Karaffa Gyula 9 napja
Boris Anita 10 napja
Szilágyi Erzsébet 12 napja
Gyurcsi - Zalán György 13 napja
Nagyító 16 napja
FRISS NAPLÓK

 Gyurcsi 32 perce
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 52 perce
A vádlottak padján 55 perce
Játék backstage 1 órája
Hetedíziglen 2 órája
az univerzum szélén 6 órája
DE MI LESZ A NOVELLÁKKAL? 9 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 12 órája
Conquistadores 16 órája
Sáfély 1 napja
Helyzet 1 napja
mix 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Fogyinapló 2 napja
nélküled 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: törmelék
Legutóbbi olvasó: 2022-08-18 05:10 Összes olvasás: 18471

Korábbi hozzászólások:  
193. [tulajdonos]: őszinte álláshirdetés2022-07-17 13:05
"Téged keresünk, ha...
...érdekel a versenyképes jövedelem, a három hónapos nyári szünet, a társadalmi megbecsülés, de le tudsz róluk mondani.
Pozíciók:
tanító
technika - bármely szakos tanár
technika - fizika szakos tanár
rajz - bármely szakos tanár
akármilyen - bármely szakos tanár
Elvárás:
Szakirányú főiskolai vagy egyetemi végzettség.
Amit kínálunk:
Felújított épület, ligetes udvar, főállású tanítványok, versenyképes kollégák, hosszú távú főnökök egy európai uniós főváros csendes kertvárosában.
Juttatások:
fizetés (majdnem elég egy hónapra, így legfeljebb kétféle mellékjövedelemről kell gondoskodnod);
korlátlan túlóralehetőség (ingyen!);
SZÉP-kártya (ha jó a kézügyességed, különben valószínűleg ronda lesz.).
Előnyt jelent:
Olyan házastárs, élettárs, szülő, aki el tud tartani.

Ez egy valódi hirdetés, azt hiszem, tegnap jelent meg. Itt a linkje, abban mémek is vannak:
http://vajk-sziget.hu/index.php/component/content/article/1-friss-hk/1278?fbclid=IwAR04Yhf5Vhj1Tcv1d1dV9nsTUwQueT9u9iDv_aS7kin_b65fObZc_ghNBDo


A tanári állást hirdető fészbuk csoportokban annyi az előző évekhez képest a változás, h az egy intézmény által meghirdetett üres állások száma átlag 5 körül van, de van olyan hely is, ahova 12 kollégát keresnek. Ez pár éve még felhördülést váltott volna ki, mint a 'bármilyen szakos' tanár is. Ma rutin.

(Btw a 2022/23-as tanév rendje, ami június elején szokott megjelenni, még mindig nem jött ki. Biztos vm csudijó dolgot terveznek velünk megtenni.)

192. [tulajdonos]: rangsor2022-07-08 13:12
Ma jött meg az eredmény: a vizsga-, illetve a kompetenciaeredményem súlyozott átlaga 81,33%. Amivel jogosult lettem ingyenes képzésre pályázni. 4 képző, 4 féle képzés, nem tudhatom, hova lesz elég a 81%. A 4 képzőből egy jelenléti, az kicsukva. Elég pontosan tudom, mit szeretnék csinálni, így ía képzések sorba rakása sem nehéz.

És itt jön a szokásos DE, ami mindig ott volt, ahányszor az élet felnőttkoromban esélyt dobott. A támogatási szerződésben ott van, h amennyiben nem teszek majd sikeres záróvizsgát, vagy nem teljesítek vmit, a támogatást vissza kell fizetni. Milliós összegről beszélünk. Meg egy full-time tanárról, akinek bőven lesznek családi kötelezettségei is. Egyelőre beadtam, az se biztos, h bárhova felvennének. Ha mégis, az lesz nehéz döntés.

(Többször elértem már ezt a pontot. Eddig lehet eljutni önerőből. Ezért nem lett phd, második diploma stb, stb. Mert a családommal nem tehettem meg. Meg hogy mi a gond a házasságommal. Ez.)

191. [tulajdonos]: passed2022-06-21 18:15
Az előbb 80%-kal átmentem az infós záróvizsgán. (Rohadt nehéz volt, btw.) Ez annyit jelent elméletben, h jogosult leszek kompetenciatesztet írni. S ott a rangsor dönti el, h ki nyer ingyenes továbbképzést. Szal esélyem nem sok, de csapataim még mindig harcban állnak. :)

190. [tulajdonos]: call2022-06-13 21:32
A hivatástudatom határa ott húzódik, ahol már az önpusztítással egyenlő. Lassú öngyilok továbbra is a pályán maradnom, mert minden hónapban többet költök, mint amennyit keresek, miközben tkp a gyerekek költségein és a számlákon kívül nem költök semmire. Azért nincs még nagyobb baj, mert kaptam ugye az adóvisszatérítést, s január és május között azt éltük fel. Úgy, mondom, h gyakorlatilag nem költök a létfenntartáson kívül semmire. De, mint írtam korábban, a kaját se fedezi, az már a férjeméből megy.

Egyszóval ez így fenntarthatatlan. Nincs min spóroljak, azon már túl vagyunk. Úgyhogy lépni kell. Mivel a testem nem ügyes, agyam viszont van, tanulok. Programozást. A gáz csak az, h a vmit érő kurzusok sokba kerülnek, nekem meg nincs pénzem. De a férjem talált egy pályázatot, ahol 1 hónap alatt kellett tetemes anyagon végigérni, h vizsgázhasson az ember. Sikeres vizsga után kompetenciateszt jön, s a legjobbak azt nyerik, h ingyen jutnak azokhoz a drága, általam kifizethetetlen informatikai képzésekhez.

Mikor regisztráltam, mondtam a férjemnek, h kurvajó, de május 9 és június 5 között, hogy én ennyi anyagot az iskola mellett el tudjak végezni, az kizárt. De megcsináltam. Igaz, h csak 3 óra volt vissza, és az uccsó 2 hétvégébe majd belepusztultam, mert még emelt szinten érettségiztetnem is kellett, de sikerült.

Eddig a jó. A rossz az, h ma már másodszor próbáltam vizsgázni, de másodszorra is összeomlott a rendszer. Ami csak azért ciki, mert jönnek az érettségik reggeltől estig, s nem tom, h a 3. időpont olyan lesz-e, h én gép elé tudok ülni abban az idősávban 90 percre. De fel nem adom. És ami még jó, h élvezem. Mert vhol matek+nyelvészet kombó. Hálás vagyok, h adódott még egy lehetőség az életemben az erősségeimet használni. Akármi is lesz a vége.

189. [tulajdonos]: dawn2022-06-02 16:00
6.15-ös busz, mögöttem a nép két egyszerű, szakiskolás gyermeke. Görgetnek, dumálnak, de egyszer csak ez üti meg a fülem:

-De ő cigány, nem? (Vmi lányról esett szó.)
Mire a másik hangosan felhördül:
-Mi bajod van vele? Mert a cigány, az rossz?!

Van remény.

188. [tulajdonos]: a rend2022-05-21 10:15
"Nekem a rend egy olyan rét, ahol csak a madarak látják, hogyan simulnak alakzatba a rendetlen virágok.
Nekem a rend egy szeszélyes formájú felhő,
mikor rendesen megitatja a földeket.
Nekem a rend egy kopott csigaház,
amint szabályos hurkokba görbül
Nekem a rend egy fogszabályzó
de csak ha meghagy valamit
a fogsor szeretnivaló kuszaságából
Nekem a rend egy anarchista költemény
szabályos jambusokkal
rímelés meg lázadás
az álszent passzusokkal
Nekem a rend
egy kontyból kiszabadult hajtincs
egy vándormadár
egy vad ló,
nekem a rend egy túlméretezett takaró,
ha betakarhatlak vele téged is."

Sulyok Blanka tanítványai írták, csoportmunkában. Linkelem a teljes írást is, ahonnan vettem:

https://osztalyfonok.hu/7743/?fbclid=IwAR00gps0D5WDgttsZafo8mn4YYhX5hB_OdO8PPlGCZBv-g_z1bRQpEmumfM

Az OFOE igen jó oldal, milyen kár, h árral/széllel/birodalmi lépegetővel szemben kell. De ők még a remény könnyen eltaposható vadvirága.

187. [tulajdonos]: priorities2022-05-19 14:30
Önálló Oktatási Minisztérium nem szükséges. Nem tudom, rajtunk kívül melyik országban nincs még, mindenesetre az Unión belül mindenütt máshol van. Azon kívül is van élet, persze, de Oroszországnak és Törökországnak is van, tehát mintha hungarikum lenne.

Ab tanárok béremelése, persze, kell, kell, de majd ha pénz lesz rá. Igaz ugyan, h mikor azt mondja a lányom, h jobban osszuk be, akkor azt vagyok kénytelen mondani, h a befizetni valók után nincs mit beosztani. De a KSH szerint van megtakarításom. Ez a lényeg. Meg a kommentelőktől azt is megtudom, h luxuskocsival járok, s nem távolsági buszon. Így legalább nem sértem a nyomorommal a győztesek érzékenységét. Meg az is igaz, amit a kolduló középiskolai tanár képe alá írtak, h ahelyett, h sajnáltatja magát (meggyőződésem, h provokatív, figyelemfelhívó akció lett volna, de Magyarországon ki nem szarja le, van-e a nem hobbiból tanítóknak megélhetése), inkább menjen el dolgozni. No. Mert a tanítás vagy nem munka (jaj, bocs, tényleg nem, hivatás!, annak tudatából van kevés abban, aki nem éri be akármilyen kevés pénzzel!), vagy tudhatta, mikor vállalta,h nem fog belőle megélni. Senki nem fogott fegyvert a fejéhez, ugyi.

De már be is terjesztették az első oktatást érintő javaslatot: a polgári engedetlenkedők azonnali elbocsátásra számíthatnak ezentúl. Világos, h ez volt az oktatás legégetőbb gondja: hogy vannak, akik nem törődnek bele abba, hogy az van, ami van. Hogy haldoklik. Mert cinkos, aki néma.

Erre számítottam, világosan következik abból, ahogy eddig is viselkedett a kormány 2016-ban és azóta is. Az a mintegy 100 ezer pedagógus, aki erre adta a szavazatát, nem tudom, mivel áltatta/áltatja magát, de biztos megoldják majd ezután is a pozitív gondolkodást. Rendnek kell lenni, mondta tegnap a miniszter, akinek fogalma sincs semmiről. Szabadság, te szülj nekem rendet. Nekem azzal kezdődne, h hozzáértő ember felelne minden területért. De ő nem erre gondolt. Hanem alighanem a kussra.

Akinek meg nem tetszik, el lehet menni. Amerre lát.

186. [tulajdonos]: politikamentes 2022-05-09 19:30
Mögöttem a rajztanárnő ül. Asztalán a tanulók munkái. Ezúttal a hatodikosoké. Nem tudom, mi lehetett a feladat, de a legfelső körbe van vágva, olyan forma, szépen kisz narancssárgára, kivéve egy fehéren hagyott, hosszúkás foltot. Oda az alkotó azt írta: Fidesz.

185. [tulajdonos]: h miért nem2022-05-06 05:30
Gondolkoztam, h miért nem írok ide mostanában. S arra jutottam, h már nincs értelme. 3 millió állampolgár megszavazta az oktatás halálát is. Hogy ez így nem is haldoklás, hanem a jó. A problémákról való beszéd pedig ármány és kamu.

Amiket itt is írtam volna, azoknak mélyén mégis csak a jobbító szándék, a ne így legyen rejlett. Innentől kezdve csak olyan lenne, mint egy katasztrófafilm, belülről rögzíteni, átéletni az olvasóval, milyen az, ha összeomlik alattad, körülötted a toronyház.

Nem az én műfajom. Az enyém az, h átlássak, h abból megoldás legyen. De itt már senki semmit nem akar megoldani. Másrészt hazug érzékelés, viszonyítási pontok, érzelmek és igazságok vannak. Azt se tudom, hogyan éljem túl napi szinten. Hiába írom le. Már nem létezem.

184. [tulajdonos]: 20 hét[tulajdonos]: weeks gone by2022-04-15 14:45
Mármint a 20 hét átlaga. Közben volt egy értekezlet, ahol ez volt a téma. S annak nyomán kiderült, h ezt korlátozni nem lehet, mert ez sokaknak így jó. Nagyon felhevültek, mikor felvetődött, h hétvégente nem kellene küldeni.

Szóval, ha egyszer vmi diszfunkcionális, és szar, és évek óta meghiúsulnak a javítási kísérletek, az csak részben a vezetőség sara. Főként azért van, mert a kritikus tömegnek valamilyen szempontból EZ ÍGY JÓ. Kevesebb közvetlen munka, főleg azért, igaz ugyan, h nagy valószínűséggel több, ha mindent összevetünk. Meg a kurva sok email közt elvész a lényeg, ami még több emailt generál, mert újra ki kell küldeni...stb.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-08-18 12:49   Napló: Gyurcsi
2022-08-18 12:28   Napló: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
2022-08-18 12:25   Napló: A vádlottak padján
2022-08-18 11:58   Napló: Játék backstage
2022-08-18 10:57   Napló: Hetedíziglen
2022-08-18 10:53   Napló: Hetedíziglen
2022-08-18 10:53   Napló: Hetedíziglen
2022-08-18 10:53   Napló: Hetedíziglen
2022-08-18 10:53   Napló: Hetedíziglen
2022-08-18 10:52   Napló: Hetedíziglen