DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 37418 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Szokolay Zoltán
  Z
Új maradandokkok

Bártfai Attila Márk: COVID-19
Vajdics Anikó: A Vajdics Anikó-menet/Being Vajdics Anikó
Csapó Angéla: Világszép
Sági Ferenc Dénes: a vágyról
Vajdics Anikó: Így se, úgy se
Vezsenyi Ildikó: (hat perc)
Kiss-Teleki Rita: Egyensúly
Vajdics Anikó: Takarodó
Forgony Zoltán: Hét csillag (haiku-vers)
Albert Zsolt: Falevél
FRISS FÓRUMOK

Albert Zsolt 7 órája
DOKK_FAQ 11 órája
Vezsenyi Ildikó 1 napja
Kiss Anna Mária 1 napja
Bártfai Attila Márk 2 napja
Varga Árpád 2 napja
Karaffa Gyula 2 napja
Józsi Gyöngyi 2 napja
Szakállas Zsolt 3 napja
Oláh Imre 3 napja
Nagyító 3 napja
Pálóczi Antal 4 napja
Pataki Lili 4 napja
Kosztolányi Mária 5 napja
Vajdics Anikó 5 napja
Tóth János Janus 5 napja
Tóth Gabriella 6 napja
Szilasi Katalin 6 napja
Csapó Angéla 6 napja
Konta Ildikó 6 napja
FRISS NAPLÓK

 Nagyító Előszoba Ajánlatok 8 órája
K.Mária 9 órája
történések 10 órája
nélküled 10 órája
Vezsenyi Ildikó Naplója 14 órája
EXTITXU-UXTITXE 14 órája
az utolsó alma 15 órája
Vendég 18 órája
Szőnyeg 21 órája
Hetedíziglen 23 órája
Etzel Mark Bartfelder 1 napja
Bara 1 napja
Ötvös Németh Edit naplója 2 napja
Bátai Tibor alkotói naplója 3 napja
Bátai Tibor 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Párbeszéd a DOKK jövőjéről
Legutóbbi olvasó: 2020-11-28 03:25 Összes olvasás: 36704

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
634. Francesco de Orellan: regisztrácioó n+12020-11-23 18:10
Elvileg a regisztració soran felhasználónév e-mail cím , lakcím és telefonszám amit meg kell adni...az első kettőhöz ragaszkodnék...de ha valakj a másik kettőt is megadta (pl. a telefonos verzióban ezeket ellenőrizném) akkor azt sem árt elküldeni...ezekkel tudom megtalalni az adatbázisban

Olvasói hozzászólások nélkül
633. vajdics: újabb-kérdés-PIG-hez2020-11-23 17:37
Mit jelent a "minden olyan infó", amj alapján megtalálod az új regisztráltat? Pontosan milyen adatokat kérjek el tőle, és küldjem el neked?

A.

Olvasói hozzászólások nélkül
632. Francesco de Orellan: regisztració2020-11-23 17:26
Akkor kicsit kifejtem:
El kell végezni a regisztraciót itt az oldalon. Ha valaki azonosítja az új regisztrálót (pl. ír egy e-mailt a dokk.hu@gmail.com címre) akkor nem szükséges a telefonszám + cím...de azért e-mail cím nem árt. Ha az aki ajánlja az illetőt megad az e-mailben minden olyan infot amj alapján megtalálom az új regisztráltat akkor megerősítem a regisztrációt. Ha az illető korábban már írt a Dokkra akkor a verseit (pontosabban a szerzői neveit) es naplóit az "új nevére kell vennie" ehhez kellenek a régi jelszavak...azt viszont elő tudom ásni

Olvasói hozzászólások nélkül
631. vajdics: kedves-PIGFrancesco de Orellan: A regiszrtrációról2020-11-23 16:21
"Ő ír nekem." Hova. Van egy jelentkezőnk. Ajánlani fogom. Egészen pontosan írd le, milyen lépésekre van szükség. Köszi.

A.

Olvasói hozzászólások nélkül
630. Francesco de Orellan: A regiszrtrációról2020-11-23 11:36
Megint felmerült a regisztráció problémája:
"2. „Épp ezért én azonnal eltörölném (mint tulajdonos) a kötelező regisztrációt.” Egyetértek. Legalább tíz írni tudó, jóravaló embert ismerek, aki szívesen jönne ide, de a bonyolult beléptetési hercehurca elvette a kedvét az oldaltól.
" (Vajdics Anikó és idézetben Karaffa Gyula)
és
"Az itteni meg kétségkívül nehézkes; nekem is az a legfájóbb, hogy régi dokkosok sem tudják az oldalt használni. Ha lenne a kettő közt megoldás, jó lenne, de úgy tűnik, nincs." (Fűri Mária)

A regisztráció léte vagy nem léte a tuajdonosok döntése, ezen most nem tudunk változtani, egyszerűsíteni a portál átírása során lehet, ami tervben van de nem tudom mikor valósul meg.
DE: Azért van köztes megoldás, és néhány esetben már alkalmaztuk is:
Ha a már regisztrált felhasználók ajánlanak valakit akkor telefonhívás nélkül és érvenyesíthetem a regisztrációt.
A telefonhívásos megoldással pillanatnyilag az a probléma hogy olyankor lenne időm telefonálgatni amikor már nem szívesen zavarnék semmit, de egy e-mail alapján akkor tudom a regisztrációkat érvényesíteni amikor ráérek.
Tehát ha valakinek ismerőse regisztrálna: regisztrál szól a már azonosított Dokk felhasználónak, ő ír nekem, én érvnyesítem.
Ez is bonyolult, és belépés után is sok funkció kénylemetlen, de ezt tudjuk most tenni áthidaló megoldásként

Olvasói hozzászólások nélkül
629. furim: revajdics: kedves-gyula2020-11-23 11:01
-- Most is van olyan lehetőség, hogy 'Ide kattintva olvasható'. De ha mondjuk egy kijelentés miatt perelhető a dokk, vagy épp a bejegyző személy, akkor nem célszerű olvashatóvá tenni.

-- Hogy mi a jó megoldás a regisztrációra? A férjem azért hagyta ott a fészbukot, mert belépése után pár hónappal megjelent egy kamu profil. Amit azt hiszem, töröltek, de ő inkább lemondott az ottani jelenlétről. Az itteni meg kétségkívül nehézkes; nekem is az a legfájóbb, hogy régi dokkosok sem tudják az oldalt használni. Ha lenne a kettő közt megoldás, jó lenne, de úgy tűnik, nincs.

Olvasói hozzászólások nélkül
628. vajdics: kedves-gyula2020-11-22 21:44
Kedves Gyula!

A téma nem tűnik tabunak. Fontos, és tiszteletre méltó törekvés a részedről, hogy feszegeted. Bátai T. hosszasan és udvariasan válaszolt a felvetésedre (tenni kéne valamit), Filip T. emlékeztetett bennünket az Antológiára. Francesco és maszat is hozzászólt, egyik sem bántóan. Egyedül én reagáltam élénken és szándékosan provokatívan, hogy kicsikarjam belőled: mit gondolsz, mit kellene tenni. (Miféle tüzet kéne rakni, hogy melegednének a DOKK-on az emberek?) Én lennék a darázsfészek? Legfeljebb csak egy darázs, bár a legtöbbször inkább csak öngyilkos méhnek érzem magam.

1. „A Dokk szerkesztőinek, főszerkesztőjének a jelenléte és a mindennapi hozzászólása létfontosságú - ugyanis abból olvashatja ki a felhasználó (nem írok dokkert), hogy valóban fontos mind ő, mind a verse az oldalon.” A mindennapi hozzászólást aránytalanul soknak érzem. Én a magam részéről tolakodásként élném meg. Gyermeksorban tartásként. Heti egy max., és nem rögtön azután, hogy a versemet feltettem. A főszerkesztő külön nekem nem hiányzik. Sőt. Ezzel nem a korábbi, aktív főszerkesztők munkáját akarom lebecsülni!

2. „Épp ezért én azonnal eltörölném (mint tulajdonos) a kötelező regisztrációt.” Egyetértek. Legalább tíz írni tudó, jóravaló embert ismerek, aki szívesen jönne ide, de a bonyolult beléptetési hercehurca elvette a kedvét az oldaltól.

3. „Tulajdonosként sem kaptam tájékoztatást arról, hogy jelenleg hány forint van a számlán, és hogy a gyűlő pénzt mire költenénk, amire költenénk, arra mennyi kellene.” Én személy szerint nem igénylem, hogy az anyagiakba belelássak, el sem olvasnék egy kimutatást, de biztosan transzparensebbé tenné a DOKK-ot, ha időről időre szóba kerülne.

4. „Én a szerkesztőktől azt várnám el, hogy igenis moderáljanak, aki másokat bántogat, azt akár tiltsák le.” Nagyon keveset, nagyon ritkán moderálnék. Visszaállítanám a moderált rész láthatóságát. A kitiltást is ezeregymilliószor meggondolnám, ha egyáltalán élnék vele (sokak kérésére a többszörös visszaesők esetében, talán, hogy jelezzem: van határ). A bántó viselkedéssel mindenki magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Ide felnőttek járnak, nem gyerekek. Mindenki meg tudja ítélni, ki a hunyó. (Vannak gyermeklelkületűek, mártíralkatok és áldozatszerepbe könnyen belecsúszók, de nem lehet a szerkesztőknek az a dolga, hogy őket védjék.) Ha meg nem lehet eldönteni, ki a hunyó, akkor ki kell bírni, hogy többféle igazság is létezhet. Ez is a felnőttséghez tartozik.

5. Az utolsó mondatodra a Vajdics Anikó-naplóban reagálok.

Anikó


Olvasói hozzászólások nélkül
627. karaffa: No akkor még egyszervajdics: Énsemakarlaktégedbántani2020-11-22 11:50
Kedves Anikó, kérdéseidre csak most válaszolok, egy kicsit kivártam. Láthatóan tabutéma, azaz darázsfészekbe nyúlás az, ha valaki ezt a kérdést feszegeti.

És akkor a válaszok:

Hogy min változtatnék? - kérdezed. Nem sokan, de azok alapvetően befolyásolnák a Dokk helyzetét. Leírtam már ezerszer, de akkor elismétlem: A Dokk szerkesztőinek, főszerkesztőjének a jelenléte és a mindennapi hozzászólása létfontosságú - ugyanis abból olvashatja ki a felhasználó (nem írok dokkert), hogy valóban fontos mind ő, mind a verse az oldalon. Az oldal olvasottsága nem sokat jelent, ugyanis vannak-vagyunk sokan, akik naponta többször is rákattintunk, így a valós felhasználói szám szerintem kevés egy ekkora irodalmi oldalnál. De erre csak a PIG tudna választ adni az IP címek alapján. Épp ezért én azonnal eltörölném (mint tulajdonos) a kötelező regisztrációt, hiszen az csak a névtelenül szemtelenkedők ellen született!!! Semmi más oka nem volt ennek a döntésnek!!!! Ha nem lenne kötelező regisztráció, akkor elvárható lenne a felhasználói érdeklődés, hiszen "idegenek", vagy nem regisztrált régi tagok is becsatlakozhatnának a beszélgetésekbe, mindenbe. Így, ebben a formában a jelenlegi 2834 szerző töredéke tud hozzászólni, abszurd, hogy még a saját üzenőfalukat sem tudják használni!!!
Ha pénzre és támogatóra van szükség, akkor meg kell szólítani embereket, szervezeteket. Mert ugye a néma gyereknek az anyja a szószólója. Nem tudom (mert tulajdonosként sem kaptam tájékoztatást arról, hogy jelenleg hány forint van a számlán, és hogy a gyűlő pénzt mire költenénk, amire költenénk, arra mennyi kellene???), hogy a Dokkot a szárnyai alá vevő Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör Közhasznú Egyesület eddig hány embert szólított meg, hány pályázatot adott be úgy, hogy a Dokkra is gondolt. Ez felveti, hogy akár a felhasználók felé is nagyobb lehetne a nyilvánosság, nem kellene hogy tabutémák legyenek.

Persze ez feltételez mindenki részéről egy önkontrollt, egy öncenzúrát, egy önuralmat, amikor is mindenki MEGPRÓBÁL NORMÁLIS LENNI! A másikat nem bántani, nem hazudni, nem legyőzni, hanem együttműködni.

Ehhez kapcsolódik a másik régi gondolatom, hogy a Dokk jelenlegi menüpontjait a rendeltetésüknek megfelelően kellene használni. Fölösleges infókkal nem elterelni a viták menetét. Az egót mindenkinek meg kellene nyesegetni egy kicsit. Épp ezért, aki ezt nem tartaná be, én a szerkesztőktől azt várnám el, hogy igenis moderáljanak (a kötelező regisztráció helyett), aki másokat bántogat, azt akár tiltsák le. És ezt nem azért mondom, mert én egy teljes kontroll alatt lévő Dokkot vizuálok, hanem azért, hogy a Dokkon ne trollok vigyék a prímet. A kötelező regisztráció egyik "kiskapuja", hibája az, hogy a regisztráltak is ezer néven szólhatnak be a másiknak, a kilétüket csak a szerkik (?) vagy a főszerkesztő (?), vagy a PIG látja csupán. Tehát a Dokk szabadsága fel lett áldozva egy illúzió oltárán, miszerint ha mindenki regisztrált lesz, akkor nem lesznek ilyenek. Vannak!!!

Én nem tudom elképzelni magamat főszerkesztőnek, a célom a belevauzással (sic. PIG) a Dokk jobbítása lenne. Részemről hatalomátvételtől, hatalmi harctól nem kell tartania egyik pozícióban lévőnek sem!

A tulajdonosok, akiknek szerintem kutyakötelességük lenne megszólalni, nevesíthetőek az IMPI-ből, nem titok senki neve!!!!!

Üdv, karaffagyé

(Második mondatod cinizmusát ésszel értem, lelkemmel fel nem foghatom.)

Olvasói hozzászólások nélkül
626. Filip Tamás: leves2020-11-19 00:17
Az év elején a Dokk-antológia kérdése elég nagy súllyal szerepelt ebben a naplóban.
Az ezzel kapcsolatos diskurzusban nem vett részt a főszerkesztő. Az az ember, aki most is betölti ugyanezt a posztot. A járvány eldurvulása előtti hetekben volt mindez, és akkor úgy éreztem, hogy ez a terv segít összekapcsolni egymástól nagyon különböző embereket, értékrendeket, segít kimászni a a gödörből. Mert hogy gödör nagyon is van. Akkor is, ha a tulajdonostársak egy részének a gödör szó értelmezéséhez szótárra van szüksége.
Most is ugyanaz a merev, hivatalnoki szókészlet adja a keretet a Karaffa Gyula által felvetett probléma "megválaszolásához".
A Dokk úgy, ahogy van, ott fő a levesben.
Jó étvágyat annak, akinek gusztusa van hozzá.

Olvasói hozzászólások nélkül
625. vajdics: javítokvajdics: Énsemakarlaktégedbántani2020-11-18 15:41
számára megváltás lenne a váltás


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-11-26 09:17 lista
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-11-27 22:41   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2020-11-27 21:04   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2020-11-27 21:02   Napló: Nagyító Előszoba Ajánlatok
2020-11-27 20:57       ÚJ bírálandokk-VERS: Tálos Atanáz Póráz
2020-11-27 20:13       ÚJ bírálandokk-VERS: Tóth János Janus nemzed-ék
2020-11-27 20:09   Napló: K.Mária
2020-11-27 19:40   Napló: történések
2020-11-27 19:40   Napló: Nagyító Előszoba Ajánlatok
2020-11-27 19:22   Napló: nélküled
2020-11-27 18:37       ÚJ bírálandokk-VERS: Albert Zsolt Viharnapló