DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2830 szerző 37261 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Nyári László
  aranyszajha
Új maradandokkok

Tóth János Janus: első
Farkas György: Aszkéta (Jav.3)
M. Szabó Mihály: Szívfa
Szilasi Katalin: A padláson
Fekete Orsolya: Szórt fény (szűretlen)
Ötvös Németh Edit: szuszogó
Tálos Barbara: Szem
Nyári László: Csecsemő
Bártfai Attila Márk: Majomparádé
Kántor Zsolt: Gravírozás
FRISS FÓRUMOK

Gyors & Gyilkos 41 perce
Tóth Gabriella 1 órája
Csapó Angéla 3 órája
Szokolay Zoltán 3 órája
Albert Zsolt 4 órája
Dobay Katalin 17 órája
Szakállas Zsolt 1 napja
Nyári László 1 napja
Seres Sándor 1 napja
Petz György Károly 1 napja
Wesztl Miklós 2 napja
Bara Anna 2 napja
DOKK_FAQ 2 napja
Oláh Imre 3 napja
Tóth János Janus 3 napja
Szilasi Katalin 6 napja
Kocsis Nóra 6 napja
Franczen Bea 7 napja
M. Szabó Mihály 8 napja
Kiss-Teleki Rita 9 napja
FRISS NAPLÓK

 Pssz!Ich-ézis 53 perce
Baltazar 3 órája
Szokolay Zoltán verses füzete 4 órája
Sin 4 órája
Fészek 9 órája
nélküled 12 órája
Ötvös Németh Edit naplója 12 órája
Hetedíziglen 17 órája
Conquistadores 17 órája
Bara 1 napja
A SZERKESZTŐSÉGI FŐEMLŐS 2 napja
fejlakók 2 napja
Hamu és hajnali szél (mesék) 3 napja
az univerzum szélén 3 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Ninimusha egoblogja
Legutóbbi olvasó: 2020-08-03 22:57 Összes olvasás: 4485

Korábbi hozzászólások:  
9. [tulajdonos]: Buli2013-03-09 00:02
Olyan szép idő volt ma, hogy egy rövidujjas pólóban és rövidnadrágban mászkáltam. Felsétáltunk Mikivel az arborétumba, ahol készítettem pár fotót. Holnap a Tettyére fogunk kirándulni.

Nőnap alkalmából kaptam két cserepes virágot, egyet apától, egyet Mikitől. Végre vannak virágok a lakásban.

Azt álmodtam, hogy egy barátnőm bulit szervezett nekem a szülinapom alkalmából. Meglepetés-bulim még sose volt, és Miki szerintem most sem fog nekem szervezni. Sebaj, azért nem dőlök a kardomba.

Olvasói hozzászólások nélkül
8. Ujvári Csenge: üdítő2013-03-08 06:58
Üdítően hat a napló életszerűsége, hétköznapisága, szándékos "irodalmiatlansága."
Ilyent is jó olvasni.

7. [tulajdonos]: Idegbecsípődés2013-03-08 00:51
Andrea szerint igazából nem is a tüdőm fáj, hanem a bordaközi izmaimnál van egy kis idegbecsípődés. Ma már odáig jutottam, hogy fájdalomcsillapítót is bevettem.

Tegnap Mikivel "tárgyaltunk". Én komolyan elgondolkodtam rajta, hogy jövő hónapban kötök egy biztosítást. A nyugdíjunk ugyanis nagyon kevés lesz majd, na és addig is vannak céljaim. Ráadásul sajnos bármikor történhet valami, amikor jól jön egy kis megtakarított pénz.

Tegnap a buszon az a srác ellenőrizte a bérleteket és jegyeket, aki decemberben megbüntetett. Most már nyugdíjas igazolványom van, nem köthet belém.

Kaptam egy fizetési felszólítást a Vodafone-tól, amit azért nem értek, mert már leadtam a vodafone-os SIM-kártyámat, a telefonszámlámat pedig anno befizettem. Na majd utánajárok, mi lehet ez.

Holnap végre fotózunk! :)

6. [tulajdonos]: Ma2013-03-07 04:35
Miki elment sakál"vadászatra". Tegnap délután megfőzte a nyulat, nagyon finom lett.

Megjött az AVON rendelésem, úgyhogy gazdagabb lettem egy parfümmel, egy órával, hajcsattal... :)

Álmomban menet közben lemostam egy vonat alvázát. Fura dolgokat tudok álmodni. :)

Március vége felé 3 napot Marcaliban töltök oktatás miatt. Már várom, mert szeretek utazni, és új dolgokat felfedezni.

Ma délelőtt megyek Andreához. Biztos nem fog megdicsérni, amiért 1 hetet csúsztam.

Túl vagyok két "ügyféltalálkozón", és ma is lesznek. Kocsival kényelmes, az majd fárasztó lesz, mikor egész nap buszozni fogok. A belépéshez szükséges papírok még nem jöttek meg, pedig már időszerű lenne.

Anyagi szempontból nagyon le vagyok égve. Nem tudom, mi lesz ebben a hónapban... És hogy jól érezzem magam, a tüdőm még mindig fáj. Sebaj, hétvégén kirándulunk, és fotózunk, attól majd jobb kedvem lesz. :)

5. [tulajdonos]: Antibiotikum-kúra2013-03-07 04:34
Antibiotikum-kúrán vagyok 5 napig. Nagyon fáj a tüdőm...

Ma leegyeztettem az első időpontokat pénzügyi tanácsadóként. :) Első körben ismerősöket kell megkeresnem. Elterveztük a havi keresetemet is, ami elvileg 300.000Ft lesz. Legyen úgy!

Miki ma éjjel sakál"vadászatra" megy. :)

Meghallgattuk ByeAlex dalát, a Kedvesem-et. Nekem tetszik, kellemes. De azért azt túlzásnak tartom, hogy ő megy az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Holnap nyulat fogunk enni pirított gombával. Nyami. :)

Hétvégén újra elkezdek pilatesezni. Ideje mozogni egy kicsit. Formába kell lendülni nyárra. :)

4. [tulajdonos]: Csöbörböl vederbe2013-03-07 04:33
A megfázás nagyjából elmúlt, most viszont a tüdőm fáj nagyon. :( De azért holnap már megyek dolgozni.

Nem költöztem el Mikitől, sőt, még közelebb kerültünk egymáshoz. Jobban kimutatjuk az érzéseinket, és többet beszélgetünk.

Szombaton kirándultunk a családdal a Tettyére. Nagyon jó volt, szépen sütött a nap. Most hétvégén Mikivel fogunk kirándulni.

Voltam fodrásznál. Kicsit rövidebb lett a hajam, ugyanis a vége már nagyon roncsolódott, és nagyon le is lapult a frizurám. Nekem tetszik, amilyen most lett.

Tönkrement az egyik cipőm, úgyhogy most az a helyzet, hogy egy magassarkút hordok, amiben még meg kell tanulnom járni. :) De ideje külsőségekben is kifejeznem a nőiességemet.

Ma voltam a lelkigondozóban, és összefutottam egy ismerős fiúval, akit a klubból ismerek. Szegény nagyon rossz állapotban volt, látszott, hogy nincs jól. A "segítő" rokonai meg mondták neki, hogy szedje össze magát, mert ha Andrea így meglátja, mehet a kórházba. Én büszke vagyok arra, hogy már régen voltam a klinikán. Timi viszont hiányzik, áprilistól újra elkezdek járni hozzá.

3. [tulajdonos]: Megfázás2013-03-07 04:31
Beteg vagyok. :( Megfáztam. Folyik az orrom, mint a vízfolyás, ráz a hideg, és hőemelkedésem van. Tüsszögök egyfolytában. Jellemző, hogy a tavasz beköszöntével leszek beteg. Szegény Miki még rosszabbul van, neki 39 fölött van a láza. Ittam Rubophen Thermo-t, bevettem vitaminokat, csepegtettem orrcseppet, két takaróval takaróztam, hogy kiizzadjam a bacikat, de egyelőre sajnos nem jobb.

Tegnap készíttettem igazolványképeket, és amíg vártam, hogy elkészüljenek, megnéztem a fényképezőgépeket. Találtam kb. 30000Ft-ért egy nagyon szép kis csajos, 16 megapixeles Nikon csodát. Szeretném! Na majd ha lesz fizetésem.

Tegnap bent voltam az Allianznál, és a főnököm nagyon rendes volt, ajánlott nekem könyvelőt, és már korábban mondta, hogy ismer egy természetgyógyászt, aki valószínűleg tudna nekem segíteni. Egyelőre nincs pénzem, de ha lesz, mindenképpen elmegyek hozzá. Kíváncsian várom, hogy szembesítsen a véleményével, ugyanis pszichoterápián nem szoktak nyíltan beszélni, nem mondják meg konkrétan, miken kellene változtatni.

Tegnap úgy örültem! Eszti is írt, hogy találkozzunk, Zsuzsi is írt üzenetet, és Jencivel is beszélgettem. Nagyon jólesik, hogy vannak barátaim. Ha Miki úgy dönt, hogy elmegy, már csak 1 hónapig van itthon. :( Nehéz lesz megértetnem a szüleimmel, hogy ha Miki elutazik, miért nem költözöm haza, miért maradok nála albérletben.

Tegnap összefutottam anyósommal. Legközelebb ha leutazik Pécsre, ott maradok Mikinél, és megpróbálok javítani a viszonyunkon.

2. [tulajdonos]: Tavasz2013-03-07 04:29
Előző tavasszal nagyon boldog voltam Veled. Sajnálom, hogy miattam elmúlt a kapcsolatunk kezdeti ártatlansága. A mostani tavasz viszont egy lehetőség arra, hogy újra boldoggá tegyelek. Szeretlek, jobban, mint bárkit. Ha megfogod a kezem, megremegek a boldogságtól.

Csodás és izgalmas dolgok állnak előttünk. Előttünk áll az első közös nyaralásunk, amikor majd csak azon kell gondolkodnunk, mikor ugorjunk be a medencébe, vagy hova menjünk kirándulni. Előttünk áll a gyermekvállalás. Tőled szeretnék babát. Egy csacsogó kislányt, Pannát, vagy egy pajkos kisfiút, Mirkót. Előttünk áll az esküvő, ami életem legboldogabb napja lesz.

Nem fogok több olyan hibát elkövetni ellened, amiről előre tudom, hogy nem kellene. Szándékosan soha nem bántanálak.

Nagyon várom már ez első tavaszi kirándulásunkat, mert reménykedem benne, hogy átélhetünk a tavalyihoz hasonlót.

Köszönöm, hogy vagy nekem. Hogy mellettem állsz jóban-rosszban, hogy elviseled a hibáimat, hogy még mindig tudsz szeretni, és megosztod velem az életed. Nekem ez mindennél többet jelent. Veled szeretném leélni az életemet, a feleségedként. Ha megkérhetném én a Te kezed, már most megtenném. De tudom, hogy várnom kell arra, hogy újra meg tudj bennem bízni, és magadtól tedd fel nekem a nagy kérdést.

Segíts nekem abban, hogy tudnálak "jól szeretni". Mondd el nekem, Te mit érzel, Te mit szeretnél, és mitől éreznéd magad egy adott pillanatban a legszerencsésebb embernek a Földön. Boldoggá szeretnélek tenni.

1. [tulajdonos]: Sebesült főnixmadár2013-03-07 04:27
„...Az a jó, hogy sose nősz fel... azt hiszed igen, mert érettebben gondolkozol, vagy mert másképp látod a dolgokat, de igazából nem érettebb leszel csak más... kisgyerekként beléd van kódolva, hogy legjobb barátnőt keress, és találj, később ugyanígy a szerelemmel. s pont mint egy kislánynak, még a 30 éveseknek is megremeg a lábuk. Ha kislányként pontosan tudtad mit akarsz, akkor most miért ne tudnád? Ha kislányként mindig megszerezted, és megkaptad, most miért lenne másként? Fel kell nőni, ez tény, de a dolgok attól még nem nőnek fel. Ugyanolyanok maradnak, csak a te szinteden... „

Ötödéves egyetemista voltam, amikor megbetegedtem. Egy szakítás után kezdődött. Egyik napról a másikra megváltozott a világ. Azt hittem, kamerával figyelnek, rólam szólnak a tv műsorok és az újságcikkek; minden ember ismer engem, és segíteni szeretne. Akut polimorf pszichotikus zavart diagnosztizáltak. Fél éves terápia következett. Az akkori doktornőmhöz havonta kellett, lehetett mennem. A gyógyszer és terápia elhagyása után újra a réginek éreztem magam, azt hittem, meggyógyultam. El is telt több mint egy év tünetmentesen. Aztán újra bekerültem a klinikára ugyanazzal a diagnózissal. Most egy kicsit hosszabb terápia következett ugyanazzal a doktornővel, de más gyógyszerrel. Megint több mint egy évig tünetmentes voltam a gyógyszer elhagyása után. A betegség ismételt, harmadik kiújulásánál a diagnózisom megváltozott.

A pécsi Rét utcai pszichiátriai klinikán mindenki úgy látta, hogy érdemes belém energiát fektetni, és hogy sokat kellene velem foglalkozni, heti szinten egy szakembernek, mert én olyan mindent kibírós vagyok, de azért ne terheljem magam folyamatosan, tudjam, hogy van a betegségem, de csak akkor foglalkozzak vele, ha érzem, hogy baj van. Hosszú távon pedig az a cél, hogy elszakadjak otthonról. A doktornő szerint én úgy kapcsolódom az emberekkel, hogy mindent meg szeretnék osztani. (Ezt a szerelemben meg lehet tapasztalni.) Emiatt kevés emberrel fogok közel kerülni egymáshoz; kevés embernek vagyok fontos annyira, hogy ennyi időt és energiát áldozzon rám, és én sem tudok mindenkivel összekapcsolódni; a többiekkel felszínesebb kapcsolatom lesz. Szerinte nagyon dolgozom azon, hogy a klinikára kerüljek, de azon is, hogy meggyógyuljak. Hangsúlyozta, hogy az én intelligenciámmal és hozzáállásommal nagyon kedvező a prognózis; egész életemen keresztül jó életminőséget biztosíthatok magamnak. Azt is mondta, hogy velem mindenki szívesen foglalkozna, mert akkora báj van bennem, és hogy engem mindenki szeret. Ő csak színvonalas pasival tudna elképzelni.

A pécsi lelkigondozós doktornőm szerint "rendkívüli érzékenységgel" rendelkezem. Szerinte azért volt szükség a klinikai tartózkodásokra, hogy a kisgyermekkorom óta elfojtott sérelmek, problémák újra a felszínre tudjanak törni. Kicsit megríkatott. Arról is többször beszéltünk már, hogy szerelmi légvárakat építek, lufikat fújok a plátói szerelmeimmel kapcsolatban, és hogy ezeket a lufikat ki kellene lukasztani, vagy el kellene engedni. Ezzel összefüggően ne nagyítsak fel, ne idealizáljak az egekbe másokat, ne legyen kisebbrendűségi érzésem. És a legfontosabb: amíg én nem tudom szeretni magam, addig más sem fog tudni. Azt is mondta, hogy a saját magam köré épített falat bontsam le, és csak védőpajzsot használjak nehéz helyzetben. Nyitottabbnak kell lennem, ami a szívemet illeti.

A Thalassa Házi kezelőm szerint ideje lenne felnőnöm, és érzelmileg eltávolodnom a szüleimtől. Meg kellene értenem, miért vált ennyire fontossá számomra a külső megerősítés, fel kellene derítenem a párkapcsolati problémáimat, és boldogulnom kellene a munka világában. További terápiás cél, hogy egyensúlyt tudjak létrehozni a pszichotikus pörgés és az azt követő érdektelenség között.

Nagyon nagy hatással volt rám Rhonda Byrne Az erő című könyve. Azzal kezdi, hogy amikor reggelente felkelsz, a szívednek csordultig kell telnie boldog izgalommal, hiszen tudod, hogy napközben csupa jó dolog történik veled. Erősnek kell lenned, és tudnod kell, hogy biztonságban vagy. Jól kell érezned magad a bőrödben, abban a biztos tudatban, hogy felbecsülhetetlenül értékes vagy. Könyvének lényege, hogy az erő, amiből minden jó és pozitív dolog származik, nem más, mint a szeretet, és amit kifelé adsz, azt kapod vissza. Életed minden egyes pillanatában vagy pozitív, vagy negatív gondolatokat sugárzol. Vagy pozitív, vagy negatív érzéseket sugárzol ki. A gondolataid akkor pozitívak, ha arról szólnak, amit akarsz, és amit szeretsz! Mindig a napi jó hírekről beszélj! Minden másnál fontosabb, hogyan érzed magad minden egyes pillanatban. Az számít, amit érzel! Amikor azt gondolod, hogy "van néhány igazán nagyszerű kollégám", ezek a szavak pozitív érzést fejeznek ki azokkal az emberekkel kapcsolatban, akikkel együtt dolgozol, és szavaiddal ki is adod magadból ezt a pozitív érzést. Ha szinte mindig csak "rendben vagy", az negatív érzés, mert rendben lenni nem egyenlő azzal, hogy jól vagy. Jól lenni azt jelenti, hogy jól vagy! A jó érzések közé tartozik például a boldogság, az öröm, a lelkesedés, a szenvedély. Először boldognak kell lenned, boldogságot kell adnod, hogy boldogságot kapj! Egyetlen pillanatot se vesztegess megbánásra, mert ha hagyod, hogy a múlt hibái érzéseket váltsanak ki belőled, visszafertőzöd önmagad. Továbbá, ha az ember ragaszkodik a haragjához, az olyan, mintha forró széndarabot markolna, azzal a szándékkal, hogy megdobjon vele valakit; pedig csakis ő maga fog megégni tőle. Élj a mában. Ne a tegnapban. Ne a holnapban. Csakis a mában. Éld át minden pillanatodat. Ne add ki őket a holnap számára. Bármilyen nagy kihívást jelentő helyzettel találod szemben magad, mindig a lehető legjobb végkimenetelt képzeld el, és érezd át! Vedd körbe magad olyan tárgyakkal, ruhákkal, képekkel, fotókkal és az adott témának megfelelő dolgokkal, amelyek segítenek elképzelni, hogy már teljesült a vágyad. Ha bármikor úgy érzed, megingott a hited, csak fogj egy papírlapot, és rajzolj egy apró pontot egy nagy kör közepébe, a pont mellé pedig írd oda vágyad tárgyát. Amikor csak eszedbe jut, nézz rá a rajzodra, és tudd, hogy a szeretet ereje számára vágyad valóban akkora, mint egy pont! Képzeld el a legjobbat, és azt kapod vissza! Az élet azért van, hogy élvezd! De ha túl komolyan veszed az életet, komoly dolgok történnek veled. Fordulj el azoktól a dolgoktól, amiket nem szeretsz, és ne táplálj irántuk semmiféle érzést. Elég jó vagy, úgy, ahogy vagy, és bármit megérdemelsz. Ha valamit igaznak hiszel és érzel, az életeddé válik. Kezdj el egy új történetet mesélni! Fogj bele csodálatos életed történetébe, mert bármilyen történetet mesélsz, jót vagy rosszat, a vonzás törvénye garantálja, hogy meg is kapod, vagyis ez válik majd életed történetévé. Szeress bele az életbe! Egyik módja az éberséged megőrzésének, ha kérdéseket teszel fel az elmédnek: Mit látok most magam körül, amit szeretek? Mit látok, ami izgatottá tesz? Mit látok, amitől szenvedélyt érzek? Mit hallok, amit szeretek? Ha hálás vagy azért, amid van, kapni fogsz még. Mert a hála az élet nagy szorzója. Légy hálás azért, amit akarsz! Ha örülsz a másik sikerének, és osztozol a boldogságában, igent mondasz a saját pénzedre és sikeredre is. Nem kell mást tenned, mint észrevenni másokban azt, amit szeretsz, és elfordulni attól, amit nem szeretsz, hogy ne táplálj iránta semmiféle érzést. Légy hálás a testedért, ahelyett, hogy hibákat keresnél benne. Érezd magad fiatalnak, és ne annyinak, amennyi vagy!

Egy másik nagy kedvenc Popper Pétertől a Lélekrágcsálók. Azt írja, hogy látványos eredményeket lehet elérni paradox terápiával, de meg kell keresni a kiváltó okokat. (Paradox terápia: vége a menekülésnek, fordulj szembe a tüneteiddel, vállald fel tudatosan, és vond be az akaratlagos szabályozásod alá!) Azt tanácsolja, fogadjuk el a negatív élményeinket, keserveinket, bánatainkat olyan negatívnak, olyan ijesztőnek, olyan rémisztőnek, amilyenek a valóságban, de ha van bennük valami pozitív, akkor azt is vegyük észre. Szerinte a félelmekhez közel kell menni. Nem szabad menekülni előlük. Úgy gondolja, annál többet nem adhat ember a másiknak, mint hogy időt ad neki a véges életéből. Ha sokat van együtt vele. Abban hisz, hogy egy kapcsolat addig él, amíg úton vannak. Ameddig valahonnét valahova tartanak. Véget pedig akkor ér, ha már mókuskerékben vannak, ha már csak ismétlik önmagukat, ha a konfliktusaikban már végszavaik vannak, és mindenki pontosan tudja, mire hogyan reagál a másik. Szerinte az elégedettség lehet tartós állapot, a boldogság nem.

Feldmár András könyveit is nagyon szeretem. Szerinte a szeretet bizonyítéka attól jön, aki kapja, nem attól, aki adja. Ha én, amióta ismerlek, úgy érzem, könnyebb, gazdagabb, érdekesebb az életem, mint mielőtt megismertelek, akkor szeretsz. Úgy gondolja, csak azok tudják meg, hogy meddig mehetnek, akik megkockáztatják, hogy túl messze mennek. Azt tanácsolja, „önző” módon csináld azt, amit imádsz csinálni. Mivel imádod, élvezed, így hát gyakran és sokat fogsz azzal foglalkozni. Minthogy állandóan ezt a valamit csinálod, nagyon megtanulod, hogyan kell, hiszen állandóan gyakorolsz. Szerinte sokkal érdekesebb azon dolgozni, azon munkálkodni, hogy hogyan tudnék szeretni, mint azon, hogy hogyan tudnék találni valakit, aki engem szeret. Az egyik legfontosabb tanácsa pedig, hogy ha „igen” van a szívedben, mondj igent akkor is, hogyha az gonosz, és ha „nem”van a szívedben, mondj nemet még akkor is, ha az gonosz. Fontosabb őszintének lenni, mint jónak lenni.Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-08-04 00:35   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2020-08-04 00:23   Napló: Pssz!Ich-ézis
2020-08-04 00:11   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2020-08-03 22:32       ÚJ bírálandokk-VERS: Ötvös Németh Edit tékozló
2020-08-03 22:16   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2020-08-03 22:12       ÚJ bírálandokk-VERS: Szilasi Katalin Csípők, kezek
2020-08-03 22:08   új fórumbejegyzés: Csapó Angéla
2020-08-03 22:08   új fórumbejegyzés: Szokolay Zoltán
2020-08-03 21:48   Napló: Baltazar
2020-08-03 21:16   Napló: Szokolay Zoltán verses füzete