DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2830 szerző 37237 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Machó Zsófia
  Apokalipszis
Új maradandokkok

Ötvös Németh Edit: szuszogó
Tálos Barbara: Szem
Nyári László: Csecsemő
Bártfai Attila Márk: Majomparádé
Kántor Zsolt: Gravírozás
Ötvös Németh Edit: átneveztelek
Bara Anna: a csend árnyékában
Albert Zsolt: CELLAINFORMÁCIÓ
Bártfai Attila Márk: 5
Kiss-Teleki Rita: Veszekszem
FRISS FÓRUMOK

DOKK_FAQ 1 órája
Gyors & Gyilkos 4 órája
Király Ferenc 4 órája
Tóth Gabriella 12 órája
Pálóczi Antal 12 órája
Radics Zina 13 órája
Lantos Tímea 1 napja
Szakállas Zsolt 1 napja
Oláh Imre 1 napja
Tóth János Janus 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Ötvös Németh Edit 2 napja
Busznyák Imre 2 napja
Szabó László 3 napja
Czékmány Sándor 3 napja
Kiss Anna Mária 4 napja
Szilágyi Erzsébet 4 napja
Szécsényi Katalin Boglárka 4 napja
Albert Zsolt 5 napja
Szalay Károly 5 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 1 órája
Conquistadores 1 órája
mix 6 órája
PIMP 9 órája
az utolsó alma 10 órája
EXTITXU-UXTITXE 11 órája
az univerzum szélén 11 órája
Bara 14 órája
Pssz!Ich-ézis 21 órája
nélküled 1 napja
Bátai Tibor alkotói naplója 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
történések 1 napja
A SZERKESZTŐSÉGI FŐEMLŐS 1 napja
Baltazar 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Ninimusha
Legutóbbi olvasó: 2020-07-14 21:15 Összes olvasás: 16674

Korábbi hozzászólások:  
34. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:04
Hat oldal kész van a könyvemből. Kevésnek tűnhet, de az első 10 oldal a legfontosabb. Meg kell fogni az Olvasót, na meg a kiadót is. :) Mikinek tetszik, szerinte elég izgalmas, és azt mondja, kíváncsi a folytatásra. Egy posztmodern kori boszorkányról írok, ennyit elárulok. És ami a legjobb, hogy Mikinek a kisujjában van a téma, úgyhogy ő is belekezd egy hasonló regénybe, és párhuzamosan fogjuk írni. :) De azt hiszem, én majd csak kész állapotában olvasom el a könyvét, nehogy elmenjen az önbizalmam, ha összehasonlítom a sajátommal. :)

33. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:04
Dió éjszaka hozzám bújt, a kis fejét rátette a hasamra, és úgy aludt. :)

Szeretek hajnalban kelni. Csend van és nyugalom. Csak hagyom, hogy a gondolatok átsuhanjanak rajtam.

A sógorom március 10-étől Írországban fog dolgozni. Nővérem egyelőre itthon marad Barnussal, de ha beválik a munka, és rendesen fizetnek, ők is kimennek. Remélem jól fognak alakulni a dolgaik!

Reméltem, hogy álmomban ihletet kapok a könyvemhez, de beájultam, és álomtalan “kómába” estem. Sebaj, attól még folytatom az írást. :)

Egy volt csoporttársam kiírta facebook-ra, hogy nem érti, miért plagizálhat Esterházy, és egy egyetemi hallgató miért nem? :) Nem az én tisztem megválaszolni, bár szerintem neki is tudnia kellene a választ a magyar szak elvégzése után. (Én személy szerint be sem fejeztem a szakot.) Egy ismerősétől ezt a választ kapta: Azért mert E. képes arra hogy újat mondjon, ráadásul azt alapul véve, hogy nincs új a nap alatt, és- urambocsá a posztmodern korban- egészet hozzon létre, az egyetemista hallgató meg nem. Arról nem is beszélve, hogy a tudományos munka és a szépirodalom között van némi különbség. Egyetértek a hozzászólóval. És többet vártam volna Gyöngyitől.

32. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:03
Ma elkezdtem írni a regényemet. Viszonylag sok anyagot is gyűjtöttem hozzá. Miki szerint jó a kiindulás és az elképzelés. Ő lesz az én nagy segítségem, a kritikus első olvasóm és inspirálóm. A mai tanácsa az volt, hogy gondolkodjak a főszereplőn, azon, hogy mit tudok róla, mik a vágyai, miket szeret, ki ő egyáltalán? A történet vezérfonala már megvan, de azért még rengeteget kell rajta dolgozni. Viszont lelkes vagyok, és nem fogom abbahagyni, vagy feladni. Kifejezetten érdekel a téma, és szeretném, ha majd az olvasókat is lebilincselné az érdekességével. (Na persze attól nagyon-nagyon-nagyon messze járok, hogy nyomtatásban megjelenjen.)

Jót beszélgettem ma anyával. Mondta, hogy nem haragszik a Mikire, és bármikor jöhet hozzánk, nem fogja leharapni a fejét.

A jövő hetünk megint sűrű lesz, de nem bánom. Szeretek Mikivel tervezgetni. És imádom azért a mondatáért, hogy minden rendbe fog jönni, muszáj, mert ő már engem választott. :)

Nővéremnek annyira tetszik a Mikitől kapott gyűrűm, hogy ő is szeretne. Mondta, hogy a szülinapjára (egy napon születtünk, március 16-án) vegyek neki egyet. :)

31. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:02
Mikiéknél ma disznóölés van. Én hajnali 5 óra óta fent vagyok, rendet tettem a laptopomon, és elkezdtem utánanézni a regénytémámnak. Izgalmas lesz, azt megígérhetem. :)

Ebédre jönnek hozzánk nővéremék. Kíváncsi leszek, Barnus mennyire lesz vad, ugyanis anya mesélte, hogy mikor valamelyik nap fent volt náluk, Barnus összevissza „verte”, de úgy, hogy szabályosan fájt neki, és közben azt látta Barnabás arcán, hogy élvezi a dolgot. Remélem engem nem fog elkapni. :)

Tegnap elkezdtünk nézni egy filmet, a Love, sex and other drugs-ot, melyben egy 26 éves Parkinson-kóros lány az egyik főszereplő, aki nem szeretne elköteleződni, hiszen mint mondja, ő sem szívesen lenne együtt egy beteg emberrel. Sokáig én is így gondolkoztam magamról, de ma már nem érzem úgy, hogy kevesebb lennék bárkinél is. Szerintem mindenkinek szüksége lenne egy pszichiáterre, vagy legalábbis egy pszichológusra, hiszen mindenki keresi önmagát, a saját útját, az önmegvalósítás útját, a boldogságot, kiegyensúlyozottságot… Ehhez néha brutális őszinteségre lenne szükség, hogy szembenézzünk önmagunkkal, farkasszemet nézzünk a tükörképünkkel, és egyre feljebb haladjunk az egymásra épülő szinteken. Sokszor nem fogadom meg Andrea tanácsát, mégis rengeteget segít nekem. Mikor a legmélyebben voltam, rendszeresen jártam egy hozzám hasonló betegeknek létrehozott nappali szociális intézménybe, a “klubba”. Sok kedves és érdekes embert ismertem meg ott, és valódi segítség volt. Ma már úgy érzem, kinőttem. Kíváncsi leszek a film végére, bár szerintem happy end lesz. :)

Mennyit tudtok a boszorkányokról? Én eddig nem sokat tudtam róluk, de most elkezdtem beleásni magam a témába a regényem miatt. :) Ha tudtok ezzel kapcsolatban bármi érdekeset, várom a hozzászólásokat! :)

30. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:01
Miki családja utál engem. Azt mondják, soha nem fognak elfogadni. Azt akarják, hogy szakítsunk. Engem is bánt, hogy nem kedvelnek, de a legrosszabb, hogy ezzel Mikinek okoznak fájdalmat.

Az előző bejegyzésemhez érkezett komment elgondolkodtatott. Régi álmom, hogy könyvet írjak. Úgy döntöttem, belevágok! :)

Tegnap este egy romantikus vígjátékot néztünk, az Őrült, dilis szerelmet. Nekem tetszett.

A biliárdozás nagyon jó volt, egyforma bénák voltunk Mikivel, úgyhogy jól szórakoztunk. :)

A hétvégét megint külön töltjük. :( De legalább lesz időm írni.

29. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:00
Ma meglátogatja Mikit az anyukája. Én ma nem szerettem volna vele találkozni, ugyanis tartok a haragjától, úgyhogy apa hazahozott. Még ma visszautazik Iregszemcsére, szóval estefelé már újra Mikivel leszek, és megyünk Fordanba biliárdozni. :)

Tegnap meglátogattuk nővéreméket. Sógorom kapott egy álláslehetőséget, csak éppen Skóciában. Nagyon jól fizet, és 2 havonta hazajöhet 4-5 napra, szóval úgy döntött, belevág. A szüleim nem örülnek, apa szerint át fogják verni. Remélem nem!

Tegnap is néztünk filmeket, először a Horrible bosses-t, ami nekem jobban tetszett, mint a következő, a Your highness. Este Lovecraft-tól olvasott fel nekem Miki, és nagyon tetszett. :) Viszont a gyógynövényes kapszula sajnos nem vált be, megint rosszul aludt éjszaka, és többször felébredt. Viszek neki nyugtató teát, levendulás illóolajat, és relaxációs zenét. Majd jól megmasszírozom, hátha segít valamennyit.

Szintén tegnap volt, hogy facebook chat-en beszélgettem kicsit az Adrival, akit a klubból ismerek. Szegény nincs jól. Többször keresett már, hogy találkozzunk, csakhogy én szeretnék elszakadni a betegségtől. Miki szerint ez szemétség tőlem. Lehet, de nem tudom, hogyan segíthetnék neki. És semmi kedvem a betegségről beszélgetni.

Holnap este jön hozzánk Jenci vacsorázni. Mindketten kedveljük, jókat lehet vele beszélgetni, és mindig vidám. :)

28. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 19:00
Megnéztük tegnap a Farkasembert és a Borzalmak városát. Nekem tetszettek, csak ajánlani tudom, ha félni szeretnétek. :)

Ma reggel voltunk a patikában, vettünk Mikinek egy gyógynövényes elalvást segítő gyógyszert. Remélem beválik, és jól fog aludni tőle.

Este felolvasott nekem az Ezeregy éjszaka meséiből. :) Be is aludtam. :)

Kora este megyünk majd nővéremékhez. Az unokaöcsém, Barnus biztos megint táncolni fog. Imádja a zenét. :)

Azon gondolkodom, amit Judit írt az egyik kommentjében, hogy legyek következetes. Én ritkán vagyok az. Kornis azt írja, hogy csak az ökör következetes, és következetesen következetlennek kell lenni. Azt hiszem, én az vagyok. Hiszen a vélemények, gondolatok, célok változnak velünk együtt. Ahogy jobban megismerjük a dolgokat, át is értékeljük. Kornis azt is írja, hogy ha megismerünk valamit, azzal mi magunk is változunk, hat ránk, mint ahogy mi is rá. És ez így van rendjén.

27. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 18:59
Azon kaptam magam, hogy egyre több dolgot viszek Mikihez. Holnap egy bőrönddel és egy válltáskával megyek. Hiába, vannak nélkülözhetetlen dolgok. :)

Nagypapám szerintem még életében nem olvasott blogot, de “megvádolt”, hogy én biztos még azt is leírom, hogyan szeretkezünk Mikivel. :) Arról is panaszkodott, hogy nem megyünk át hozzájuk. Szóval lehet, hogy még az ő meglátogatásukat is be kellene illeszteni a jövő heti programba. Azzal is nyaggatnak, hogy sportoljak. Persze, nem ártana, ha jobb lenne az állóképességem, de most annak örülök, hogy végre híztam, és van egy kis tartalékom. Na meg nőiesebb is vagyok így. Nekem tetszik, Mikinek tetszik, ennyi. :) A nagymamám azt mesélte, hogy nekik is nehezen indult a kapcsolatuk, aztán mégiscsak már 60 éve együtt vannak. :)

Elmeséltem Anyának, hogy milyen nevekben gondolkodunk Mikivel, ha majd valamikor lesz babánk, és Anyának nagyon tetszik a Mirkó név. :) Mondta, hogy drukkolni fog, hogy fiú legyen. :)

De a legfontosabb a munka lenne. Arról is beszéltünk már Mikivel, hogy esetleg nyárra kimennénk külföldre. (Azért csak nyárra, mert Mikinek szeptembertől kezdődik az egyetem.) Na majd meglátjuk.

Nővéremék is nagyon nehéz helyzetben vannak, most, hogy Gábornak nincs munkája. Ők Magyarországon belüli költözésben gondolkodnak. Határ melletti településekben nézelődnek munka után. Remélem, hamar összejön nekik valami.

Be van gyulladva a fülem, de eszem ágában sincs fülészetre menni. Legutóbb azt mondta a doki, hogy ő kétféle krémet váltogat, az én fülemnél egyik sem vált be, nem tud mit csinálni. A bőrdoki meg azt mondta, hogy ez fülekcéma, amivel nemigen lehet mit csinálni…

A nagyszüleimnél láttam egy szép nagy madarat, és rögtön az jutott eszembe, hogy ha Miki itt lenne, megmondaná, pontosan milyen fajta. Anya azt mondta, galamb. :) :) :) (Olyan volt, mint egy sólyom.)

Na jó, abbahagyom, mert a végén még nem lesz kedvetek végigolvasni. :) Legyetek jók, majd írok!

26. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 18:58
Dió megevett reggelire egy mécsest. Mikor elvettem tőle a megmaradt részeket, sértődött pillantásokat vetett rám. Most nekem háttal alszik. Megsértődött.

Azon gondolkodom, én mit adjak Mikinek a féléves évfordulónkra. Várom az ötleteket! :)

Júniusban lesz a 10 éves gimis osztálytalálkozónk. Ott voltam az 5 évesen, és nem jöttek el azok, akiknek igazán örültem volna. Most én nem megyek. Nem akarok számot adni az elmúlt éveimről. 2006 óta jelen van az életemben a betegség, és most érzem úgy, hogy talpraálltam. De erről nem szeretnék nekik mesélni. Miközben én itthon, vagy a klinikán vegetáltam, ők akkor is élték a saját életüket. Ma már sikeresek, révbe értek, családjuk van, én viszont még csak fél éve indultam el a boldogság útján. Nyaralást viszont tervezünk Mikivel. Remélem nem lesz gond az anyagiakkal, és tényleg el tudunk menni!

Update: Kitaláltam, mit adok majd a Mikinek. Csináltatok neki egy olyan bögrét, amin a mi egyik közös képünk lesz. Szerintetek jó ötlet?

25. [tulajdonos]: cím nélkül2012-02-26 18:57
Ti tudtok biliárdozni? Én nem, és Miki sem, de ennek ellenére mindketten szeretjük játszani. Jövő héten valamelyik nap elmegyünk Fordanba, és szerintem nagyon jól fogunk szórakozni. :)

Végre nincsenek mínuszok. Lassan kijelenthetjük, hogy átvészeltük a telet.

A munkaerőpiac siralmas. Hiába böngészem az álláshirdetéseket, semmi.

Láttátok a tegnap esti Megasztárt? Én lemaradtam róla, pedig szívesen megnéztem volna az önjelölt popcsillagokat. :)

Miki nagyon hiányzik, de két napot ki kell tudnunk bírni egymás nélkül.

Ma vagy holnap jönnek nővéremék. Már alig várom, hogy lássam az unokaöcsémet. Tündéri! :)

Most megyek, olvasok egy kicsit.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2020-02-26 09:25 lista
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2020-07-14 21:59       ÚJ bírálandokk-VERS: Szilasi Katalin Tótágas
2020-07-14 21:47   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2020-07-14 21:34   Napló: Conquistadores
2020-07-14 21:34   Napló: Conquistadores
2020-07-14 20:15   Napló: Hetedíziglen
2020-07-14 19:31       ÚJ bírálandokk-VERS: Francesco de Orellana a bérletem vére
2020-07-14 18:49   új fórumbejegyzés: Új Gyors és Gyilkos
2020-07-14 18:35   új fórumbejegyzés: Király Ferenc
2020-07-14 16:40   Napló: mix
2020-07-14 13:42   Napló: PIMP