DOKK

Várjuk jelentkezéseteket a XI. Hajdúböszörményi Írótáborba!
Több jelentkező esetén a főszerkesztő választja ki a két résztvevőt.
 
2836 szerző 38084 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

lengyel attila
  Az építmény
Új maradandokkok

Busznyák Imre: messzire mennék
Kiss-Teleki Rita: nagyító
Bara Anna: álomtalan
Albert Zsolt: Tűzszünet másodszor
Kiss-Teleki Rita: Mást lát
Bártfai Attila Márk: Hokuszai öreg tigrise a hóban
Bara Anna: acélmezők
Tóth János Janus: ha az ember (reflexvers)
Szilasi katalin: Spenót tükörtojással
Tóth Gabriella: unoka (végleges)
FRISS FÓRUMOK

Bátai Tibor 1 órája
Kocsis Nóra 17 órája
Albert Zsolt 21 órája
Zsolt Szakállas 22 órája
Bara Anna 1 napja
Ötvös Németh Edit 1 napja
Szilágyi Erzsébet 1 napja
DOKK_FAQ 2 napja
Tóth Gabriella 2 napja
Markovics Anita 5 napja
Gyors & Gyilkos 5 napja
Nagyító 5 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
Kiss-Teleki Rita 11 napja
Bártfai Attila Márk 11 napja
Tóth János Janus 13 napja
Maretics Erika 14 napja
Busznyák Imre 16 napja
Szilasi katalin 17 napja
Konta Ildikó 19 napja
FRISS NAPLÓK

 Játék backstage 4 órája
Hetedíziglen 5 órája
feljegyzések az életemről 18 órája
Más, és mégis ugyanaz 23 órája
K.Mária 1 napja
A vádlottak padján 1 napja
ELKÉPZELHETŐ 1 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 1 napja
mix 1 napja
Baltazar 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
Etzel Mark Bartfelder 2 napja
Gyurcsi 2 napja
Paricska. Életmű 2 napja
Bara 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: A vádlottak padján
Legutóbbi olvasó: 2022-07-02 16:51 Összes olvasás: 23945

Korábbi hozzászólások:  
278. [tulajdonos]: jelen leg2022-07-01 09:29
Kedves Mindenki!

A jelenhelyzetről, hogy PA szerkesztő lesz, nem volt tudomásom, mert a június 16. vezetői megbeszélést (messenger) bűnös és elfogadhatatlan fáradtságom miatt elfelejtettem, s a tulajdonostársak elfelejtettek tájékoztatni a főszerkesztő erről a tervéről. Tegnap szembesültem ezzel a helyzettel, amikor is hazajöttem, s egyikőtök felhívott (nem tulaj, nem szerki volt.)

Ki kell jelentenem, hogy PA szerkesztővé választását a főszerkesztő döntése alapján elfogadom, de NEM ÉRTEK VELE EGYET! Soha nem fogok egyetérteni vele azért, mert az elmúlt hetekben PA véd-, és dacszövetséget kötve visszatért erre a felületre, és sorra személyeskedésekbe torkolló bejegyzéseket tett, amiket nekem kellett moderálnom, hogy felhívjam a figyelmét arra, mik az emberi együttélés alapvető szabályai. PA ezekért a moderálásokért beperelt engem, a bíróságtól várja majd a döntést arról, kinek volt igaza.

A Hármak megalakításával (ami csak Kettek) is egy célja van/volt, egy társával (V.I.) mások hozzászólásait is az irodalom, a versek helyett a majomsziklaharc szintjére levinni, kioktatni, sértegetni másokat! Ez sikerült is neki(k).

Tudomásom szerint PA tulajdonostársait is pereli a szerinte szabálytalan írásmegvonás miatt.

És most szerkesztő lett.

Gratulálok a főszerkesztőnek, bár a logikáját nem értem, s mivel a vezetői megbeszélésen nem voltam ott, erről tájékoztatást sem kaptam, így azt megérteni nem is fogom talán.

Mindenesetre PA személye ne riasszon el egyetlen évek óta itt lévő Dokkost a jelenléttől, én magam nem fogok vele egyetlen szóval sem vitázni, de a személyeskedéseit továbbra is moderálni fogom.

Míg a főszerkesztő engem meghagy a helyemen. Ha nem, tegye meg mielőbb!

277. [tulajdonos]: lélegz2022-06-17 08:42
gyerekkoromban minden olyan nagynak tűnt
mint egy levegővel teleszívott mellkas
aztán a világ összeszűkült ahogy nőttem
egyre kisebb lett mert kifújtam a levegőt
mostanában ismét kezd a testem összemenni
de a világ ugyanolyan hatalmas maradt
csak levegőt venni egyre nehezebb
szorítják szívem tüdőm a bordáim

látjátok feleim ez lehetne akár egy halotti beszéd
de nem annak szánom mert élek nem félek
kimondom hát nincs veszíteni valóm régtől
mert nincs elmúlás csak egyszer vége van
vagy lesz senki sem tudja ez benne a szép
csak hinni lehet hogy újra meg újra születünk
én példának okáért a sok ezredik vagyok a sorban
alattam vannak őseim sorban egészen a teremtőig

már nem vagyok a csúcson sőt már gyerekeim sem
hisz nekik is vannak gyerekeik s még lesznek is
a piramis egyre épül s az utolsó követ nem lesz ki
berakja a tetején mindig üresség tátong majd
s egyre jobban összenyomja azokat akik
az alapot tartják összenyomja akár egy beteg tüdőt
a rajta ugráló unokák önfeledt hancúrozása
és boldog leszel és ismét kicsi és akkor lesz véged

276. [tulajdonos]: mivel a2022-06-15 09:23
MIVEL A TULAJDONOS V.I. ÚGY RENDELKEZETT, HOGY A BEJEGYZÉSÉHEZ FŰZÖTT HSZ-EM NE JELENJEN MEG, ÍGY ITT OLVASHATÓVÁ TESZEM:

Az, hogy három személy élesztené fel a Dokk hamvában pislákoló parazsat, elfogadnám, sőt, maximálisan hálás is lennék érte! Mindig vannak megváltó szerepében tündöklők, akik önnön szerepüket túlzóan látják. Jelen esetben ez a hozzászólás élő példa erre.

Ugyanis az említett három személy nem a Dokk hamvában pislákoló parazsat élesztette fel most sem, hanem csak egyszerűen ráfújt a hamvakra, ezzel MINDENKI SZEMÉBE hamut vitt az a szél, amit keltettek. Ez a hamu a szemben igen kellemetlen. Azért, mert irritálja a szemgolyót, vannak, akik csak dörzsölik a szemüket, de vannak, akik könnycseppekkel védekeznek ellene. A három említett személy (amiből M.K.-t talán ki is hagyhatnánk, mert ő a pillanatnyi érzelmeinek engedve fúj rá néha a tüzet fedő hamura) tehát nem a Dokk parazsát éleszti ha itt van és szól, hanem hamuvihart kavar! Értelmetlenül, indokolatlanul, de céllal: ez a cél az, hogy önmaguk nagyságát mutassák meg a többiek előtt, hogy önmaguk egójával leuralják a többieket és arra késztessék őket, hogy elhallgassanak! "Majomsziklaharcot" vívnak tehát, csak egy a baj, ők vívnak, de akik ellen vívnának, nem akarnak ebbe a harcba belebocsátkozni, mert tudják, hogy "ha az szarral viaskodsz, magad is szaros leszesz".

De egyszerűbben: a Dokk életét nem vitákkal, mások minősítésével, sértegetésével, leuralásával, mások testi tulajdonságaikkal való viccelődéssel, mások lelki tulajdonságainak minősítésével, mások személyes jogokon alapuló életvitelük minősítésével és kipellengérezésével kellene feléleszteni!!!!

Ehhez van nekünk egy etikai kódexünk, amit MINDENKINEK BE KELLENE TARTANI ! A tulajdonosoknak, a szerkesztőknek, a költőknek, a Dokkot használóknak, amatőröknek, profiknak, dilettánsoknak egyaránt!

Ha a szabályokat valakik folyamatosan diszkriminálják, attól a szabályok még megmaradnak, és azok is, akik a szabályokat puszta életszeretetből, a mások megbecsülése miatt be akarják tartani!

Ha valakik fütyülnek a szabályokra, ha valakik egy nekik nem tetsző VÉLEMÉNYT személyes támadásnak véve "visszavágnak" személyeskedve, akkor nem a többséggel van baj, nem a Dokkal van a baj, hanem azzal a bizonyos személlyel!

Láthatóan P.A. és V.I. véd-, és dacszövetséget kötöttek, hogy "leiskolázzák" a Dokk más, minden egyes használóját! Láthatóan nem tűrnek ellenvéleményt, ha valaki ilyet fejt ki, azzal azonnal szembeszállnak. De nem higgadtan érvelve, vitatkozva, hanem durva hangnemben, sokszor vérig sértve a másik felet.

Ez nem a Dokk!! A Dokk nem ilyen!! Ha vaklaki a Dokk parazsát akarja felszítani, akkor annak higgadtnak, tényszerűnek, a szabályokat mindig betartónak, másokat tisztelőnek kell lennie.

Ellenkező esetben úgy tesz, mint a mesebeli buta szolga, aki a tüzet és a vizet úgy akarta megőrizni, hogy a parazsat beleöntötte a vizeshordóba! Egy zavaros, fekete, sem nem meleget adó, sem ivásra nem alkalmas katyvaszt kapott.

Ajánlom a három monogram tulajdonosának fentebbi szavaim megfontolását, és azt, hogy erős "mindenki fölött állok tudásban, tehetségben" érzésüket egy kissé gondolják át.

Nem az a bölcs, aki annak mondja magát, az a bölcs, aki saját bölcsességében kételkedve meghallgat másokat és mindenből tanul. S közben ha beszél, minden szava megfontolt, ha hallgat, a hallgatása súlyos hiányérzetet kelt.

A Dokk az említett monogramú személyekkel sem állt vissza eredeti kerékvágásába! Sőt, ha ők így viselkednek, egyelőre nem is fog!!

(És akkor most várom a támadásokat, amikre nem fogok válaszolni.)

275. [tulajdonos]: hal ál2022-06-14 08:37
A halálfélelem többféle lehet: félni a fájdalomtól, a test roncsolódásától, a tehetetlenségtől, a vegetálástól, a fizikai elmúlástól, az ismeretlentől. De jelentheti a halálfélelem azt is, hogy minden, amit eddig jónak találtunk az életben, amit és akiket szerettünk, az és azok a halál pillanatában mind eltűnnek számunkra akkor is, ha hiszünk a túlvilágban.

Voltam a kapujában, érdekes, hogy akkor sem, és most sincs halálfélelmem.


(Csak egytől tartok, PA perétől... :-) Vigyázzon mindenki, hogy mit és hogyan mond neki, hogyan szól hozzá, mert tele lesz velünk a bíróság épülete!!!)

274. [tulajdonos]: Nyomatékos válaszPálóczi Antal: NYOMATÉKOS KÉRÉS2022-05-26 09:40
Igen Tisztelt Pálóczi Antal!

A nyomatékos kérésed úgy indul, hogy "Egy napot adok, hogy töröld..." Kérlek, így kérni? Nem nonszensz ez egy kicsit?

A bejegyzésemben nem dehonesztállak, megteszed azt te magad máshol!

A moderálásokat nem állítom vissza, ugyanis azok a következőképpen jelennek meg:
"A bejegyzés egyes elemeivel a Dokk szerkesztősége nem ért egyet. Moderálva, de megtekinthetők a felhasználók számára."

(((( Az, hogy a Nagyítóban egy vers "eddig" 4 napot szerepelt, most meg akár két hetet is fenn van, nem ellened irányuló tény, erről egyébként a főszerkesztőt kell kérdezned. Amikor SZ.Z.-nek megbocsátottál, sőt, résztulajdont ajándékoztál, fennen hirdetted, hogy új szemlélettel jöttél vissza, és nekem is, másoknak is jelezted, hogy nem haragszol. Ennek ellenkezőjét most ékesen bizonyítod, amikor megint támadsz embereket, és a véleményüket (!!) kifogásolva téged támadással minősíted!!! A moderálás nem részrehajló, hanem csak azok a bejegyzések vannak moderálva, amikben mások lejáratására alkalmas megjegyzések, minősítések szerepelnek.))))

Azt gondolom, nincs az a bíró, aki ennyire egyértelmű helyzetben belemenne egy "fülemüleperbe", de próbáld meg nyugodtan!! (Milyen Dokkot akarsz te mint tulajdonos, ha egy idelátogató azt látja, hogy egy vélemény miatt egy résztulajdonos bírósági perekkel fenyegetőzik???????????????????)

273. [tulajdonos]: felnagyítózott2022-05-25 10:20
Sajnálatos módon a nagyítóban zajló események végtelenül elszomorítóak. Leginkább azért, mert egy Dokk tulajdonos az, aki az évtizedes írott és hallgatólagos szabályokat felrúgva kommunikál az ott hozzászólókkal, így rákényszerítve a szerkesztőt arra, hogy épp őt moderálja. PA azt ígérte/mondta, hogy mindenkinek megbocsátott, s így visszatérve a Dokkért fog tenni, s nem ellene! Ezzel szemben láthatóan visszatért eredeti viselkedéséhez, amivel a jóérzésű embereket elvadíthatja a Dokktól, mert ki az aki azért jönne ide, hogy az ő "véleménygéppisztolya" kereszttüzébe kerüljön? Ki élvezné ezt? Senki.

PA a Nagyítóban olyan önfényezésbe kezdett, ami mindenféle párbeszédet megakadályoz. Szavai erősen frusztrálóak (is lehetnek) azon költőtársaknak, akiknek még nincs, vagy nem is akarnak kötetet maguknak. Egy kötet még nem jelent semmit, főleg ha azt egy olyan kiadó készítette, aki 3-400 ezer forintért elkészítette volna az én könyvemet is úgy, hogy a kéziratot nem is látta!!!! Egy jó kritika viszont egy így kiadott könyvre is valóban értékes dolog, de nem túldimenzionálható, magyarán a szerzőnek "nem kell az eszét elveszítve ezzel dicsekedni", ha ő egy komoly költő.

PA megjegyzéseivel frusztrál sok itteni szerzőt, amivel saját tulajdonának értékét csökkenti azáltal, hogy elriasztja az olvasókat, s a net világában is a Dokkal ezt a veszekedést fogja látni az, aki idejön kíváncsiskodni. Sajnálom, ha a Nagyító eredeti funkcióját (a saját naplóinak létezése ellenére) arra használja, hogy megmagyarázza a saját verzióját, és vitába száll az ott véleményt alkotókkal! Ez így egyszerre unfair, és szánalmas dolog is, hiszen ez azt is jelenti, hogy őt egyáltalán nem érdekli az olvasói véleménye!

PA-t én moderáltam ott, és mindaddig fogom is, míg a hozzászólásaiban egyértelműen személyeskedik, másokat sérteget/jelzőz.

Bocsánatot kérnék én helyette mint tulajdonostársa, de ezt tegye meg ő az általa megsértettekkel!!!!

272. [tulajdonos]: Müller2022-05-20 11:31
Kezembe akadt ma egy könyv (egy mentett könyv a sok ezer közül), Müller Péter Titkos tanítások című könyve. A kötet keményfedeles, kötött, fűzött, élmény lapozni, kézbe venni egy ilyen könyvet. A fizikai érintése megborzongtatja az embert, s ha egy sort sem olvasna belőle, akkor is a lelke egy "másvilágba", egy más világba repülne néhány pillanatra általa. A könyvek nézésével is így vagyok egyébként, sokszor érzek borzongást, ha csak végignézek a lakásunkban jelenleg "állomásozó" 8-9 ezer köteten.

De visszatérve Müller könyvére: Soha nem olvastam tőle semmit. Idézőjelben "Müller szűz" vagyok, s ahogy szinte mindenben, az első élmény erősen meghatározó. Nos, a bevezetőt elolvasva már találtam három olyan mondatot, amit aláhúzok majd (nem volt kéznél ceruza). Van nekem egy rettenetes szokásom: Minden könyvben a megborzongtató mondatokat aláhúzom. Van olyan Wass Albert könyvem, amit szinte végi aláhúztam! Van olyan Hamvas könyvem, amit szinte teljes egészében aláhúzgáltam. Van olyan Konrád György könyvem, amit ugyancsak minden oldalon a sorokból tízes nagyságrendben aláhúzgáltam. Van olyan eletronikus könyvem nem egy, amiben rengeteg helyen könyvjelzőztem, vagy megjegyzést tettem hozzá.

Maga a sorok, mondatok (gondolatok) aláhúzása is egy külön élmény számomra az olvasás során! Borzongató élmény, ahogy Müller írja, ez is a katarzis.

Summa summarum, ezt a Müller könyvet biztosan elolvasom. Rengeteget írt, így utána lehet utánpótlást szerezni, ha nem találok a mentett könyvek között, akkor a digitális gyűjteményemben (az is kb. 7500 darabos) már legalább tíz Müller könyv van lementve a netről epub vagy pdf formátumban.

Ha olvasás után kedvem lesz, ha a beltartalom is borzongással tölt majd el, talán arról is beszámolok itt nektek!

Tudjátok, a miniszterelnökünk megmondta: Naponta olvasni kell!!!! Én megteszem. Tegyétek ezt ti is.

271. [tulajdonos]: fogás2022-05-17 15:09
Baltazar írja, hogy én állandóan fogást keresek rajta!!! Ez a gondolat tragikus, és csak az Istent tudnám tanúként állítani ahhoz, hogy ez NEM ÍGY VAN!!!
-hosszú, néma csend!-
Azt viszont már ezerszer éreztette, hogy én nem érek sokat. Olyanokkal bizonyította ezt, mint az "úristen, hová keveredtem" stb. mondatai.

Most is itt van egy: ""Egy kattintással meg lehet győződni arról, hogy egy átlagos "Filip Tamás szerki"-meó hogy nézett ki a maiakhoz képest.""

És nem jelent neki ez semmi rosszat!! Holott minősít benne, mégpedig pejoratívan, amikor azt írja, hogy az övé ilyen volt, a "maiakhoz képest"! Még szerencse, hogy a magyar nyelv egyértelmű annak, aki ismeri, s megnyugtatom Baltazart, én ismerem, és sokan mások is, akikről még csak nem is feltételez ilyet!

270. [tulajdonos]: válas(s)z!2022-05-17 09:15
Persona non grata-ként itt... Válassz! Igen, válassz kedved szerint, hogy csak ekézed, szidod, szapulod a szerkesztőket, a Dokkot, vagy te magad is teszel a Dokkért úgy, hogy önzetlenül, a magad érdekeit nem nézve te is beszállsz a beszélgetésekbe tartalmasan, hogy nem sértődsz meg, ha valaki kritizál, hogy elgondolkodsz, valóban elgondolkodsz a helyzet tarthatatlanságán és kialakul benned is a felismerés, csak akkor lesz jövője a Dokknak, ha tanul a múltjából, és a tapasztalatait felhasználva az épp aktuális folyamatoknak Dokkos keretet ad, felhasználja azok közül azt, ami hasznos, ami a jövőre nézvést jó!

Beszólni, lehúzni mindenki tud. Te légy egy kicsit konkrétabb, és ne mismásolj!

Baltazar azt írja: ""Azt hiszem, muszáj szembenéznem azzal, hogy sem a tulajdonosok, sem a főszerkesztő, sem a helyettese, sem a szerkesztők nem törődnek itt semmivel. Végül is igazuk van: a Dokkot nem kell gondozni, ellátja ő magát. Ha eddig is túlélt mindent, miért ne élné túl ezt az állapotot? Túléli, persze, hogy túléli. Csak az a gond, hogy közben kimúlt, kiszenvedett. A Dokk jelen állapota egy Örkény egyperces. Egy olyan egyperces, amit nem írt meg a Mester, hanem helyette kollektíve mi írunk meg.

Ez életünk legrosszabb műve.""

Nos, ennyit én is megteszek, megtettem már ezerszer! Felhívtam most is a tulajdonostársak figyelmét, hogy valami most sem kerek! Én javaslatot is tettem, de elemi ellenállásba ütköztem, míg a két másik tulajdonostárs rajtam kéri számon a tökéletes megoldás ötletét, ők maguk csak a jelenlegi helyzet konzerválását javasolják! Ez így tarthatatlan, valóban. Ez így valóban egy Örkény egyperces, amiben valóban csakis groteszk elem van.

Nem tehetek mást, mint vagy hallgatva folytatom a munkát, amit elvállaltam (még akkor is, ha vannak-vagytok sokan, akik kompetenciámat nem fogadjátok el, valóban nincs papírom róla, de 1987 februárja óta rengeteg versem jelent meg országos lapban, több kötetem van, több könyvet szerkesztettem, egy irodalmi-művészeti lapot 15 évig készítettem havi rendszerességgel, alapítója és tagja vagyok több irodalmi körnek, társaságnak, sok antológiában szerepeltem verseimmel stb.) szerkesztőként, vagy ismét lemondok. Nem, nem mondok le, mert nekem is elegem van az ide-oda dobált labdából.

Ám valóban elhallgatok (szomorúan), ha Imre nem enged "elveiből", és nem áll elő más, általam és másik két tulajdonostársam által elfogadható javaslattal a "hogyan továbbra".

Elhallgatok, mert ahogy Baltazar emlegeti, anno nem azért áldoztunk pénzt-időt-utiköltséget a Dokk megmentésére, hogy aztán ugyanazokkal a viselkedési formákkal tovább romboljuk. Bár Baltazar ahogy olvasom, egyik "élharcosa" az "ellenállásnak", ő sem tesz konkrét javaslatot, nem áll az élre önzetlenül, csak elvárja mástól ezt. És azt írja, az ő meói lehetnének az etalon a mostani szerkesztőknek! Elfelejtve azt, hogy mi nem überelhetjük őt, a József Attila díjas, országosan ismert költőt-szerkesztőt. Ezen kívül a sommás ítéletével nem tudok egyetérteni, nem minden meó "értéktelen" a mostani szerkesztőségtől sem. Ha már önmagáról írt adatokat, én is megteszem, az újbóli szerkesztői munkám során eddig 661 versre szavaztam, a meóim száma pedig 705. Hogy ez jelent-e valamit, azt döntse el ki-ki maga.

Mint a legutóbbi nagyítózás is mutatta, Baltazar (F.T.) anno maradósra szavazott a néhány napja értéktelennek ítélt versre... érdekes lenne tudni, akkor mit látott benne pozitívat, és most miért fordult át véleménye totálisan ellenkezőjére.

Kérek mindenkit, akinek számít a Dokk, aki akar valamit ettől az irodalmi oldaltól, az tegyen is a konszolidációért, aki pedig ezt a jelen helyzetet akarja konzerválni, az inkább hallgasson, és ha döntéshozó helyzetben van, akkor inkább mondjon le, vonuljon háttérbe.

Köszönöm.

269. [tulajdonos]: egyperces2022-04-07 13:22
Összegzés - avagy vidéki Magyarország
Felmerül az emberben a kérdés, mi is történt tulajdonképpen? A válasz - ha függetlenítjük magunkat az érzelmektől, azaz lehiggadtunk már - végtelenül egyszerű: Semmi különös.
A jelenlegi politikai hatalomgyakorlók mindent egy dolog érdekének rendelnek alá, ez pedig a hatalomban maradás! A jelenlegi ellenzéki politikusok mindent egy dolognak rendelnek alá: ez a hatalom megszerzésének módja.
Ennek a viselkedésnek Magyarországon több évtizedes hagyománya van, gyakorlatilag a "rendszerváltástól" eredeztethető. Az akkor hatalomba került politikusok nagy része még most is ott ül vagy kormányon, vagy ellenzékben a parlamentben, vetésforgóban, tizenkét évvel ezelőttig, azóta csak monokultúrában!! A politikusi "szakma" hitbizományként lett elfogadtatva a magyar választókkal, akik ezt el is hitték, sőt, önként és dalolva maguk emelték saját fejük fölé a politikusokat, bármit is tettek azok értük, vagy ellenük! Ezzel maguk a választók építettek fel egy olyan rendszert, amiben a politikusnak nincs felelőssége! Magyarországon egy-két politikus bukott csak meg legrosszabb esetben, jobb esetben eldugta saját pártja a háttérbe, és csak csendben asszisztált a parlamenti szavazáskor. Ez is munka ugye?? Méghozzá milliókat érő, havonta. (A tanárok meg majd most kapnak 10 százalék emelést ha jól viselkednek, ami az inflációt sem kompenzálja.)
A magyar politikus nem készül a pályára, hanem azzá lesz. Megválasztják, és onnantól ő A POLITIKUS. Ha van ehhez affinitása, ha nem, ha alkalmas erre, ha nem. Még most 2022-ben is vannak suksüköző képviselők a parlamentben, egy a lényeg, ha kell, elintézze a városában azt, hogy 10 forinttal olcsóbb legyen a benzin, mint máshol. A politikusi állás kihalásos alapú lett. Lassan akár örökölhetővé is válik, ahol a gyerek viszi majd tovább a "munkát", ha az apa vagy az anya kiesik.
És akkor térjünk át végre a mostani szavazásra:
A jelenlegi választási rendszert a hatalom megőrzése miatt a kormánypártok úgy írták meg és át, úgy módosították 1700-szor, hogy a pálya csakis feléjük lejtsen! Ebben még semmi rendkívüli nem lenne - mondhatná bárki, de NEM ÍGY VAN! Ez egy eleve antidemokratikus, tisztességtelen, rosszakaratú és gazember tett volt. A kormány már ekkor arra készült, hogy soha többé ne adja át a hatalmát. Igen, de erre azt is lehetne mondani, hogy a szavazatokat a szavazók adják le, azok az ellenzékre is szavazhattak volna kétharmaddal! Így is van! Adhatták volna...
De nem adták - és ez a magyar valóság! Nem adták, mert a magyar politikus - ha kormánypárti, ha ellenzéki - csak négyévente egyszer kedveskedik a választóknak, akkor ígér fűt meg fát, aztán lesz ami lesz. A választó meg elfelejti az ígéretek be nem tartását, mert újabb, szebb ígéretet kap! Amikor kampány van, volt már krumpliosztás, kenőmájas osztás, rétesosztás, tartós-élelmiszer osztás stb. Most is osztogattak a kormánypártok rendesen ahogy hallom, de most erre nem nagyon volt szükség, mert egyrészt az ellenzék sikeresen devalválta ennek létjogosultságát (parlamentbe bevitt krumpliszsák), már a kormánypárti politikusnak is "égő" volt osztogatni. Igaz, a szegényebb országrészeken ma is dívik ez a szokás, épp ezzel mutatva, hogy valójában ki is nézi le a választóit!!!
A mostani helyzetben két dolog játszott szerintem nagy szerepet: az egyik az, hogy a kormány sikeresen (bármiféle magyarázata ellenére) leuralta a magyar médiát, a köztévét-rádiót, most az internetet, a fészbukot, a youtoube-ot fizetett hirdetésekkel, a magyar plakáthelyek nagy része csakis kormánypártinak volt kiadó, s emellett megtámogatott állami közpénzből néhány induló kamupártot, ahogy azt tette már három ciklus utáni választáskor! Ezek a kamupártok milliárdokat tettek zsebre, még csak erőfeszítést sem tett a kormány később, hogy behajtsa rajtuk. Mindemellett a kormány összes tagja (nem párttagként, hanem kormánypozíciója szerint) a kormánypártok mellett kampányolt, MUNKAIDŐBEN, KÖZPÉNZEN!! És ezzel még dicsekedtek is, hogy mennyi munkát fektettek be! Igaz, közben a magyar gazdaság a maga sajátos módján elzötyög a szakadék felé nélkülük is. Maga a miniszterelnök volt a közpénzen kampányolás élharcosa, aki még a menekülteket is felhasználta ehhez a harcához!! Békeharc- milyen szép kifejezés! Nem? Hát de!
A másik dolog ami rossz pályára vitte a magyar demokrácia és tisztességes választás ügyét maga a szomszédban dúló háború!
Elég volt hazug módon azt szajkózni, hogy ha az ellenzék nyer, akkor másnap már nem lesz benzin, a fiatalok mennek a háborúba akaratunk ellenére, és azonnal belesodródunk a háborúba! Ez egy végtelenül gátlástalan és hazug mondat volt, gyakorlatilag egy félelemkeltő pszichológiai zsarolás, ami be is jött!!! Olyanok is a kormánypártokra szavaztak, akik egyébként felfogták, hogy az ellenzék csak annyit mondott, HA A NATO ÚGY DÖNT, AKKOR NEKÜNK MINT TAGNAK, AZT KÖVETNI KELL, semmi egyebet!! Az ellenzék ráadásul nincs és nem is volt döntéshozó helyzetben!!! Amit akar, azt semmit sem tud megtenni, az eddig álságos kétharmad, most pedig a jelenlegi álságos kétharmad miatt!! Akkor miről is beszélünk? A magyar választók lenézése ez a politikusi magatartás, amikor hazugsággal nyernek el szavazatokat!! (Tipikus hazugság volt az, hogy Putin csak nekünk, ötödáron adja a gázt! A miniszterelnök és a külügyér ezt mondta a kampányban! Ez a hazugság dőlt meg a legelsőnek, már két nappal a választás után "kiszivárgott", hogy nem ötödáron, hanem valós piaci áron, csak fizetési halasztással kaptuk-kapjuk a gázt. Ez felveti azt, hogy akkor ha valamit ennyiért veszünk, ám olcsón adjuk a felhasználónak, akkor a különbözet veszteségként jelentkezik... hacsak nem szorítunk meg máshol!! De ezzel az egyszeri szavazó nem foglalkozik - olcsó gáz, neki csak ez számít. Alantas dolog egy politikustól ezt és így kommunikálni a választókkal!)
Ez a "békepárti" báránybunda jól mutatott a egyébként farkasként viselkedő kormánypártokon és a miniszterelnökön, meg is termelte a "vételárát", jó befektetés volt! Igaz, hogy közben magunkra haragítottuk még a V3-akat is, de ez egy más kérdés. Az a lényeg, hogy Putin nem haragszik, sőt, gratulált a választás nyertesének. Mintha csak üzente volna, ez az, így kell ezt csinálni!
Sajnos a nyertes kormánypárti "arcoskodás" egyértelműen megmutatja, hogy Magyarországon (az ellenzék parlamenti tehetetlensége/ellehetetlenült érdekérvényesítési helyzete miatt amit a kétharmad elsőprő viselkedése mutat) jelenleg a nem a kormánypártokat választóknak nincs érdekérvényesítő lehetősége, és eleve egyet tehet csak, elviseli a "többség" akaratát úgy, hogy a sajátját még csak kommunikálni sem tudja érdemben!!! Több millió embernek így nincs valós érdekképviselete, a kétharmad mindent visz! Több millió ember sokadrangú állampolgár lett, akikbe a kormánypártok emberei bármikor belerúghatnak. És a választókat ez nem érdekelte, mert nagyobb hatással volt rá a félelemkeltés, az ESETLEGES, mint a VALÓSÁG!!
A magyar valóság szomorú. Itt nem a néppel van a baj, hanem a politikával, illetve az uralkodó elittel. Már rég mind milliárdos, sok száz, sok ezer ember egzisztenciája (egzisztencia a munkaerő megújítása??) függ tőlük, amit ők könyörtelenül és embertelenül, keresztényietlenül alkalmaznak is!!
Röviden ennyi. Hosszabban is el tudnám ezt mesélni, de van aki meghallja???
(A fentebb kifejtett okok miatt ha tehetném, azt javasolnám, hogy az ellenzéki pártok ne vegyék fel a mandátumunkat, így tisztességesebb kép alakulna ki. Mert egyébként bármit tesznek, javasolnak, mondanak, kétharmados többségnél azonnal leszavazzák. Persze, persze, mindenki pénzből él! De kedves ellenzéki politikusok: az ország lakóinak legnagyobb része pár százezerből havonta és nem milliókból- azaz, önök is meg tudnának élni más munkából, míg egy más szemléletű ellenzék és valami csoda folytán egy más szemléletű kormánypárt meg nem születik. Ha erre az ellenzéki érdekérvényesítésre alkalmatlan helyzetben bejárnak majd a parlamentbe néha egy-egy felszólalást elmondani az üres kormánypárti székeknek, pusztán azért, hogy a fizetésüket felvegyék, a maradék tisztességüket is devalválják majd az ellenzéki választópolgárok előtt. A parlamenti demokrácia oda, ezt tudomásul kell venni, és más színteret találni az ellenzéki politizálásra. Úgy, ahogy azt a jelenlegi kormánypárt tette, amikor ellenzékben volt!)


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2022-07-02 15:17   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-07-02 14:15   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-07-02 13:47       ÚJ bírálandokk-VERS: Busznyák Imre Elveszett világ
2022-07-02 13:30       ÚJ bírálandokk-VERS: Szilvási István szilvási-versek VIII.
2022-07-02 12:58   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2022-07-02 12:31   Napló: Játék backstage
2022-07-02 11:38   Napló: Hetedíziglen
2022-07-02 11:38   Napló: Hetedíziglen
2022-07-02 11:38   Napló: Hetedíziglen
2022-07-02 11:38   Napló: Hetedíziglen