Levelek Parti Nagynak
1.
a Szani jó helyen
ki tudja már a Szot
a parkon át patak
és nem az Elba fot
mondják cigi nuku
hogy nuku cigaret
ugyanúgy a café
mint török minaret
éppen oly messze van
utazni is tilos
a pizsamánk: sekék
köntösünk: sepiros.
nem zavarhat levél
mert ez a szívszani
Csak az kell ,hogy: levél!
Ha vagy, az a valami!
2.
hófehér a papírvatta
ítt csörög a vesetál
az ágytálba mi csinál?
mindjárt megnézik alatta
3.
nem kell nekem másik fejem
mert a régi kútfőm fejem
artézi a tehenem
lucernóval etetem
4.
Nem az asszony vágja a fát
hanem a két gyerek. Kislányok,
csak magyarul értenek.
Nem szólnak. A szívük is hallgat.
(beszélhetsz nekik akár a falnak)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.