Tiltakozom!
Tiltakozom!
Tiltakozom!
De kinél?...
Annál talán, aki ítél,
aki megszabta, hogy szegény legyek,
hogy szakadatlan küszködésben
éljem az életet?...
Tiltakozom!
Felháborít nagyon,
hogy minden könnyedség ott feszít
a másik oldalon,
hogy nem tudom, milyen egy szálloda belül,
csak azt, hogy a kenyér
hol, és mennyibe kerül!
Tiltakozom!
Azért, mert a vastag ajtók
másik felére került a retesz,
és, hogy aki nyitja-csukja,
nem biztos, hogy észrevesz!
Tiltakozom!
Mert bőröm fehér
ahogy a hő nyár véget ér,
hogy egyféle diétám van, ha kevesebbet eszem,
hogy néha szenvedés, hogy létezem...
Tiltakozom!
Mert bánt, ha - Hé, Öreg! - a nevem,
hogy még csak kívülről láttam,
milyen egy kétszemélyes kórterem,
hogy az emhármason csak Fótig megyek!
Tiltakozom.
...Mert gyűlölöm a fapados életet...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.