NYUSZI IGAZSÁGA
1998 ápr.1, Bp.
I.
Fürösztöd magad saját
mosolyodban,
öntelten csillogó szemekkel
jóléttől duzzadó ajkakkal,
miközben
Körülötted titokban könnyes tekintet,
vézna ujjak, vonások-
elviselt formátlan ruhákból
szomorú arc.
És lesütött szemű mosoly feléd-
hogy örülhess.
(és még meg is jegyzed felém később ugyanazzal a mosollyal:
"Lásd !- ő bezzeg..." s intve mellettem tova egy másik hozzád hasonló mosolyra,
aki feléd is a te mosolyoddal)
És még váddal: hogy titkok. (?!
II.
A mosolyok igazsága fényre derült:
a tied kivörösödve vált
hirtelen félelmetes s puffadó még nagyobbá –
az enyém is hirtelen bár,
(noha védekezőn-)
s könnyektől hasztalan vergődve,
lesütve maradt.
(Egy képzelt apának)
U.i. Valamikorra:
A te mosolyod is valamikor
szerény,
s tán még vézna is volt.
Én tudom.
Az én hibám hogy féltem: meg akartam védeni azt a mosolyod.
És hiszem, hogy amikor már nem lesz mosolyom,
egyszer még lesz egy igazi mosolyod.
De most még hinnem kell, hogy a mosoly is csak egy mosoly.
(apácskám bocsásd meg nekem ezt a verset
az örök ábrándozó nyulacskának.
még akkor is ha te engem szeretsz s nem a nyulacskát. (2007 01 21)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.