Semmi- óda
A semmi összefügg azzal, hogy a szemetet
nem vittem ki két hete.
Összefügg azzal is, hogy a tojásrántottát,
olyan keményre csináltad, mint egy műanyag- darabot.
Mindkettőnk szájában ott rugózott a reggelinél.
Azt néztük ki nyeli le előbb,
és akkor én feladtam.
(Általában mindig feladom)
Ez az egyik legjobb tulajdonságom. Egy kitűnő lágytojásért
sem szabadulnék meg tőle.
( Bár nem biztos- lehet, hogy érte feladnám eszmémet,
ugyanis ez is hozzátartozik a semmihez.
A semmi végérvényesen elbújt a körmöm alá:
képtelenség kipiszkálni onnan.
Te már megpróbáltad sodrófával, mobiltelefonnal,
sikoltással, könyörgéssel.
Sőt egy szer emlékszem meztelenre is vetkőztél,
de a semmi az maradt.
Egy gyenge pillanatodban pizzát rendeltél,
de rájöttünk, hogy plexi darabok vannak
a fogunk között és nem mertük lenyelni őket.
Nem tudom mivel próbálkozhatnánk még.
Esetleg feladhatnánk hirdetést különböző rovatokban,
csatlakozhatnánk a netre: árulhatnánk magunkat.
De előbb- utóbb rájönnénk, hogy
virtuálissá asszimilálódott ásványvizes kupakokat
tartunk a kezünkben.
Esetleg buborék mentesen óvhatnánk egymást.
Fokozatosan feloldódhatnánk
az átlátszó valamiben,
de nem hiszem, hogy ásványok lennénk,
csak valami szilikonos utánzat,
ami a tökéletes semmi.
Semmi más.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.