vagányos Magyok
1.
vagy amikor a térre mentem
a 800 forinttal
huszonnyolcadik születésnapomon...
vastagszájú félvér-cigánynőt választottam ki
mert nekem is széles ajkaim vannak
annyikujtorgásleszólításlesés
buszontapogatásutánaNŐszól -
Nemakarszédes?
Pár szó
alku
és azonnal tiéd
a szemöldök és karpihék
utáni szőrzet
megrészegültem ettől
nem érdekelt betegség (?!)
Aureliano Buendia alteregó akartam lenni.
2.
ha támadásra résen
belépsz idegenekhez
légy laza.
gyakorolj! mocsok és bánat
szag, ricsaj, veszély
ne zabolázzon
ha vanni vágysz!
akonyhábanfiatalasszonyvasalt
férjolvasott
egymásikkorombéliférfi
kihoztaakicsitaszobából
akkor kezdődött a TV-híradó
a vége felé a nő kért, igyekezzek!
mikor elköszöntem
visszaköszöntek
csak a korombeli nem, aki a gyerekét fogta,
mert gyűlölt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Szép versek '89,
Kötetben: A Paráznabillegetõ (Budapest, 2007)
Kiadó: Aquamédia Bt