Alkonyi kép
Karcsú árnyékok közt sétál az alkony,
Zsákjába gyűjti az elkószált fényeket,
Tenyerem emelem, s szemem fölé tartom,
Hogy lássam a Napot, kit a tó épp fürdetett.
Pír ül az arcán, meztelen áll a vízben
Körülötte bíbor simul megfestve a habot,
A partról kíváncsi sás hajol, teste ívben
Feszülve, vörössárga szivárványt alkotott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Csendbe ölelve (Mezõcsát, 2006)
Kiadó: Magán kiadás /Z-press kiadó/