Megváltó születik
MEGVÁLTÓ SZÜLETIK
Messze száll a sóhajtásom pilleszárnyon,
Fénylő csillag úgy világol láthatáron.
Úgy érzem, hogy a Megváltó visszatérhet,
Ideje hogy rendet tegyen, Emberséget
Hozzon újra bűntől terhelt szegény Földre,
Hogyha kell villámolva és Mennydörögve.
Uram Atyám kérve – kérlek most Tégedet,
Engedd úgy felnőni a Szent Gyermekedet,
Hogy feladata imával Szenteltessék,
Ne engedd, hogy újra keresztre feszítsék.
Ne Engedj szabadjára indulatokat,
Ne Engedj ismétlődő áldozatokat.
Aranyozd be Áldásoddal otthonunkat,
Teljesítsd be álmainkat, vágyainkat.
Ünnepváró hangulatban jöjj el hajnal,
Keljen fel majd minden Ember fénylő Nappal.
Szomorúság tűnjön messze elfeledve,
Ajkainkkal zsolozsmákat énekelve
Fogadjuk a Szent Karácsony Áldásait,
Feledje el mindenki a sérelmeit.
Szeretetről szóljon most a Zsoltár hangja,
Boruljunk le az oltárhoz imádkozva:
Jézus Krisztus születése Szenteltessék,
Jászolánál a dicsőség Fényeskedjék.
Zirc, 2006. 12. 24
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.