Délibáb
csonttá száradtan,
csaholva, vicsorogva,
harcoltunk,
harcoltunk
zörgő velőscsontért,
pedig rég kikaparták,
füstölt szalonna bőréért,
rágódni rajta, rágódni,
száraz füstölt bordáért,
hártya, ha tartotta csontjait,
darab pörcért,
zónapörköltért,
… áh, csak álmodtuk, jól hangzott,
aszott főtt füstölt csülökért,
s még egy tucat kajáért,
… a gyomorrontásra vágyva,
… a kidobolt életre, délibáb, de várva
tanultuk, hogy ne zabáljunk,
az uraságot ki ne rágjuk
vagyonából, a gazdagságból,
Földhözragadt János már akarta,
baj-sorsáért bosszúvágyból
rég volt az, rég volt,
már nem úgy van, már más van,
dobolt a mondóka,
sok-sok év telt el, szürke ködös,
tűzijáték, sör, stangli, utcabál
s mi változott, fordult,
minden, csak még nem érezzük,
… de, de már érezzük,
… a semmi a semmibe,
kopog a semmi, dörömböl,
színét veszti az élet,
ízét minden étek,
ha neked sikerül megszerezned,
most is harc, sóvárgás,
…a semmibe a semmiért
apák álmát sózzák sivárra,
sirokkó tömi a szemed,
Földhözragadt János
megint a tematikus példa,
ne légy kapzsi, mohó,
…ne légy éhes,
…ne, fel ne ébredj,
csak cirkuszi jegyet kérj,
csak az a jussod, életedért
most is kopog a semmi, dörömböl,
most is színét veszti az élet,
s ízét minden étek
…ne, ne ébredj, …jön majd, …majd
a név más lett, … más is,
lobogót hát, előre, a másra, arra,
az utcatáblán csak az irány maradt, arra
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.