Székács László
Anyámhoz
szívem facsarja,
végzeted, fagyott,
idő marja élét,
képed nyugodt,
váltotta emléked,
de megráz, reszket,
vibrál koporsód,
rád, s Apára gondolok,
palotaőrök vigyáznak,
csak szellemetek,
és lelketek énekelnek
Anyám, átköltöztetek
itt földben a bánat,
gaz nem eszi,
de gyere, fogd kezem,
megyünk és látod
földi helyed,
a márvány névjegyeket,
Krisztus vésett feszületét,
Apám osztja veled,
e hangtalanná
kövült szerelmet
Anyám, átköltöztetek
…negyvennyolc és egy éve
(2006.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|