Til - la
(József Attila: „Tavaszi ének”-éhez)
kong - bong a harang,
dúrban zengi, …Már-…ta, …Már-…ta,
eddig nem is hallottad,
nem, pedig neked szólt, Attila,
hiszen erről kezdtél álmodni,
kongott, bongott a dal,
…Már -…ta, …Már-…ta, …Már-…ta
kong - bong, kong - bong,
már ébren is, érted, álmodért, Attila,
…reggel, …délben, …este,
viszi a tavaszi szél, viszi,
hallja hetedhét határon túl is mindenki,
… csak Márta nem !, …csak Márta nem !
…Már -…ta, …Már-…ta, …Már-…ta
itt a tavasz ! megjött !…Már-…ta! …Már-…ta !
itt a tavasz, s Te hol maradsz,
a harang érted szól, Attila maga: …
…hívlak, haranggal, hát gyere a tavaszba,
kong-bong, kong-bong, …Már-…ta,
zsibong a vér, Már-tá-ért, Már-tá-ért,
a harangjátékba öntött sóvárgásért
de nem jön és nem,…de miért ?!,
pedig tudja, én szólok a harangból,
már mióta, mióta,… áh ! állj ! állj ! ne !
ne zúgjak már, ne kongjak,
ne bömböljem, hogy Márta szeress !
…magamból hiába is öntöttem harangot,
nem jön és nem !, hát…csön-det !
csöndet !, …ereszd el a kötelet,
…ne szóljak többé, Márta se bongjon,
szerelmem e világon a semmibe kongott,
… talán szebben szól a lélekharang,
hallom is, …kísérőt a halál nekem citeráz,
… hát hallja csak a világ, csak hallja:
…Til - la, …Til -la, …Til - la …
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.