Magyar nõk siralmai 1943 telén
(Zárszó egy Sára Sándor előadáshoz)
Elment, elment az én párom,
világgá ment egy fűszálon. -
Világvégi hómezőben
fekszik immár hasba lőtten.
Elment, elment az én apám,
jéggé fagyott a Don partján:
velünk hóembert épített -
messzi földön hóember lett.
Elment, elment az én fiam.
Sirasuk őt mindannyian!
Megtépázva éltem fája,
tűzbe veszett legszebb ága.
Messzi földön minden fehér,
fehér hóban piros a vér. -
Véres hóból kihajt-e zöld?
Lesz-e nekik könnyű a föld?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.