Advent (krisztkindliMarkt)
A Rathausplatzon jurtatábor.
Egy képeslap Mongóliából
jut eszedbe róla először.
Vásártéri forgatag.
-Elgyere nekünk !
hívnak, - mondják
muszáj a hangulat miatt,
de rád nem érvényes
a tömeg dinamikája.
x
A fákon piros szívlevelek égnek
kék bélű jégcsapok, hópihecsipke égők.
Nem hiszed el, keresed a drótot.
x
Török személyzet
fut körbe a pónival.Hátán kisgyerek
sikong. A póniszem nagy és sötét.
x
A lilliputi postahivatal
lengő ajtaján
éppen hogy beférsz.Amíg borítékolsz
óriás vagy.
x
Z
Zsúfolt villanyvonat jön. Csenget,
kanyarog. Elsiet melletted.
Mint a csoda
Mint egy jelenés. Hosszan
integetnek a népek.
x
Rostély alatt a parázs
sül a gesztenye, fogy a puncs
folyik a szó, a bor.
A virslibudinál a sor.
Elfoglalt asztalokra
kitéve
bécsi borda
oldalas gőzölög.
A kukáknál puha
kenyérszeletek
a földön.
x
Az árkádok alatt
a Szent család.
Mozdulatlan néma szobrai
csak a szamár igazi.
Wc-re várakozó
komoly urakra iázik.
x
Táskádban négyeurós jászol.
Hatról alkudtad le négyre.
Egy hangszóróból
a stillenacht recseg.
/valami érintkezési hiba lehet/
Összeszeded magad.
Az égre forró halvány
kukorica pattog.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.