Tudod, hogy van bocsánat
Tudod, hogy van bocsánat,
Buci, élj hát a mának!
Légy, ami nem vagy: férfi.
A fű kitart utánad.
A bűn strófolva könnyebb,
tánclépésed habkönnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
médiának köszönjed.
Habzsolj hát, ne fogadkozz,
így vagy hű önmagadhoz,
ne hódolj, Te csak hódíts,
csapódj a sáskahadhoz.
Maradj „különlegesnek”,
milliódat keresd meg.
Felejts el emberséget,
gyeplőt fogd meg – ereszd meg.
Emlékezz, hogy pörögtél
s a portól hömpörögtél.
Hamis tanú majd elkél
saját igaz pörödnél.
Mentőt hívtál elesten,
aszódi nyári esten.
S romlott énedre leltél
pszichoanalizisben.
Hittél a könnyű bóknak,
fizetett tapsolóknak.
Kiskegyed, más senki
nem mondta, hogy te jó vagy.
Hagynak, nekik kereshetsz,
csaltál, s így nem repeszthetsz.
Most hát a töltött fegyvert
szorítsd üres fejedhez.
Vagy vess el minden elvet,
otthon keress szerelmet,
hisz mint a kutya hinnél
ha voln’, ki bízna benned.
2006. Szombat este, láz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Botrányhõsök Hungriában (, 2006 (?))