Egy másik isten teremtése
Hagyjuk most az idők jeleit, felejtsük el a halál angyalát.
Arra gondolok most, ami volt, és arra, ami talán nem lesz
már. Álmomban azt mondta egy hang: „védő karomat
nyújtom feléd”. Pedig azt hittem, már nem jöhet semmi
sem, csak csendben ránk szakad az ég.
Azt hittem, ez nem a valóság, de csalódnom kellett, azt
hiszem. Egyszerre való és nem való, de az is lehet, hogy
egyik sem.
Súlyát veszti az idő. Új uralkodó jön, aki nem büntet,
és nem bocsát meg. Senki nem öl, és senkit nem ölnek.
Az arkhónok előtt állva sem taganálak meg téged.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 2006/3