Fekete lyuknál kisgyerek
Fekete lyuknál kisgyerek
Emlékszel apu?
Ötéves voltam amikor egyszer sírtál.
Sokára jöttél meg. A kicsik már aludtak,
s a kutyák veszett ugatása kísért a dombról hazáig.
Megcsókoltál, ez nem volt szokásod,
inni sem ittál semmit.
Ruhástól zuhantál végig az ágyon
mint az elrohadt diófa amit kivágtunk.
Rázkódott a vállad.Zokogtál.
Úgy nekem sosem volt szabad.
nyüszíteni.Utánozni ketrec hasadékába
szorult kisnyulak hangját.
Szégyelltem magam ezért.
Azt gondoltam miattam történik ez is,
hogy mindennek egyedül én lehetek az oka.
Mert azon a másik éjszakán,
amikor mindenünket összetörtél,
miután kicentrifugáztad kicsi macskámat
akivel én babázni szoktam
kétségbeesetten rád támadtam.
Beléd vagdaltam az öklömet.
S a rendőrért is nekem kellett mezítláb
elszaladnom a másik faluba a telefonhoz.
Amikor kiszálltak a házba,
elszörnyedtek azon mit csináltál.
Egyikük becsavarta a foglalatba a villanykörtét,
tenyeréhez ütögette gumibotját
hogy jó estét dobos úr ,
a másik meg csuklódra zárta a bilincset.
Egyszerre nem voltál erős , nagy meg semmiképp.
Az a rendőr aki fényt csinált, ha jól emlékszem
legalább két fejjel volt magasabb nálad
Szóval akkor én ott igazán megijedtem.
Most meg zavaromban lehúztam rólad a cipőket.
A beszakadt falú jéghideg cserépkályhát őrzöm
Gubbasztok amíg elalszol.
Pedig jaj de félek itt a fekete lyuknál!
Minduntalan hátra kell néznem
mi lesz ha nagy kormos hasából
kinyúl egy halott kéz
és átfogja a nyakamat?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.