Vacsora
Vacsoránál Kriszta karomba csípett, majd
bejelentette, holnaptól nem jár suliba,
gyereke lesz. Apa rámordult: most csend!
A rádióban akkor olvasták be
a totó-eredményeket. Anya elsápadt.
Kezéből kicsúszott a fazék leves.
Figyeltem, ahogy kis patakokon tutajoztak
cukorborsó szemek, csirkehátak púposodtak,
akár a kopár szigetek. Nevetnem kellett,
de el is ment tőle a kedvem, amint
újra anyára néztem. Inkább behoztam
a partvist, eltakarítottam a csendéletet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.