Peeling
Peeling
Arcainkat hántjuk le általa,
elkendőzéseinkről persze.
Filmrétegenként megállunk
referálni egyre gyatrábban
reprodukálódó dermikus lényegünkkel.
Hámlasztunk, bontunk, időt, staniolt,
mumusainkról celofánleplet.
De mélyen hallgatunk arról, hogy miért
s mikortól kezdve nincsen überraschung.
Pórusainkba alfa- hidroxi sav furakszik.
Egyenetlenségeinkkel radikális.
Döngöl,lesimít mint a földgyalu amikor egyszer csak
egyértelmű a tereprendezés létjogosultsága.
Liposzómás kutyagumi szilánkokhoz folyamodunk
ujjbegyeinkkel leoldozásért.
Zsörtölődnek karistolgatnak a göbök.
Csörög a felhúzott vekker
és szakad a hám,
meg valami belső folytonosság.
Hajszálrepedések erednek futásnak innentől
fel a haj tövéig.
Miféle rács feszül a mélyben ami összetartja
két domború orcánk , homlokunk, állunk,
koponyacsontjainkra forrasztott biztonsági üvegét?
Bőrlemezkéink márványőrleménye felett
elhal a víz utolsó loccsanása végül.
S a lefolyó kém (hajtű)csőkanyarjain át
szivárog el,
törődött arcaink kétes eredetű oldata
pirosan mint a húslé.
-a szifon naná hogy cicákol közben-
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.