Képzelgések
Amikor a keselyűk
zsebemből kimarták
a kitudja hanyadik
törlesztőrészletre
félretett tízezrest,
jól esett a zsíroskenyér.
Máskor is, de most különösen.
A tízéves szinestévém fekete-fehéren
elémtárta a kamatadómentes
befektetések sorolhatnám
estig lehetőségeit.
Most kocsit is vehetnék
null forinttal ennyim éppen akad.
Már a hagyma is drága,
apám nem termel régen
hogy is tehetné, ott
talán más sem termel,
a csekkeket sem kell
rakosgatni, lesni a
résnyire kinyitott ablakon
ha idegen áll az ajtónál
vajon végrehajtó formájú
vagy csak eltévedt pizzafutár
kezében a fekete táska
nem bírósági végzéseimmel
gőzölgő sajtos sonkás
csemegével van tele.
Már régen ettem pizzát
a gombásat utálom, most
az is jó lenne.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.