Tutajos Lorinról
-Lefutott minden szem Lorin-
Fejtegetted volna még
ám itt csaptad ököllel arcul.
Azonmód eleredt az orra vére.
(tetejébe kidől az ég is)
és szemeitek tátongtak szárazon
mint magvaváló barackok érdes üregei.
Kézfejetekkel dörzsöltétek ajkaitokról
hazugságaitok gyöngyházszín lepedékét.
A hallgatás tartópillérei már a múlt.
Mind mögöttetek. A híd. A folyóra vetülő fekete
árnyék alól felszínre bukó
gazdátlan nagy uszadék fák
Nem érinthettétek meg őket miképpen ő sem érhette el őt.. Mindegy most már: vízre szállt,
vagy botorkált a jégen s. hogy az éj savazott
ablaktábláin sebesre karistolta körmeit.
- Lorin,hova ácsolod azt a nyamvadt tutajt?
Elvástál , nyakadon az ősz, ködből
kalyibád … falevélből takaród…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.