Olyan halott...
Minden szürke, minden elhullt,
Zápor veri a madár tetmét.
Odakint hideg van, megszárít minden bajt,
De mégis vágyom a végzet melegét.
Vérré vált a szürke víz,
Mely az utcán gurult végig,
Ismerem jól ezt az ízt,
Míg mások csak messziről nézik.
Meghalt fa kopog az ablakomon,
A gyilkos fúvás verte.
Ez történt a szürke alkonyon,
Mindenki a szép halottat figyelte.
Kit vert a hideg zápor,
S nem repült többet szegényke.
Meghalt a madár az alkonyon,
És mindenki a halottat figyelte.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.