lassan egészen nyilvánaló
hogy részese vagy a kegynek
te égi mézesbödönből
kilógó közönséges kiskanál
rajtad csurog keresztúl
az aranyló szóméz
odavonzod a darazsakat
ahogy a fa alatt erjedő
gyümölcshús illata
s aki mindezt tudva
ennek ellenére
szájára vesz
hát annak
dagadjon fel
háromszorosára a nyelve!