Szemelények a kakashal naplójából) A roncs õre
Igazándiból egy éjszakai merülésen derül ki minden
hogy ez még mindig ugyanaz a merülőhely
a polip barlangjában is a tojásokra látsz
a macskacápa és a tintahal is hasas
előbb-utóbb mindent ellepnek majd az ivadékok
így lesz hiába cammog át a képen
alkalmasint a medverák
az árok mentén visszafelé haladva eljuthatsz a letörésig
és beúszva a különféle halrajok közé százszor is eljátszhatod
ahogy a halfal kinyílik előtted majd újra visszazár
kartábládra nem írtál semmit
közölni bármit bárkiel botorság
húzóköteledet nem rögzítette senki a parthoz
és inflátorodból kiömlött a levegő
arra gondolsz mennyit bíbelődtél a gázok készre keverésével
túl erős áramlathoz értél
oldaladon elmozdultak az ólmok
pörögve suhansz át a korallok felett
közben tudod hogy a különféle verseket
csak odafent lehet laminálni
neked s azoknak akik mindvégig
őrzik a roncsot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.