Út a szerájba
A becsapódás pillanatát rögzíteni
majdhogynem lehetetlen
mert az abba a pillanatba
torkolló jelentéktelen pillanatokat
majd ugyanannak a pillanat nak a részleként
könyveljük el.
először arra emlékezünk vissza
amit kimondtunk, hogy a picsába
tényleg itt a vég
de mindeközben kezünk lábunk
lázasan dolgozik s ezáltal meg is
mentjük ami menthető
csak ülünk hasznavehetetlen agyunkkal
a székben mint egy sivatagi városra
épült palota romjai a hirtelen jött homokviharban
körülöttünk letöredezik a kaszni
-ezüstös hátú kissé élemedett korú csokinyúl-
Annyit azért tudhatunk, hogy íme újra elérkeztünk
egy általunk megadott lehetséges kilépési lám-lámhoz
És még napokig kétséges lehet helyünk, helyzetünk
egyebünk hitelt érdemlő meghatározása.
Ha agyonütnétek sem tudnék tippeket adni
hiába a térképészeti pontok.
S ha megglépjük újra a harmincezer lépést,
hogy vár e ránk működő szeráj
a fene se tudja
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.