Elegáns disszonancia
megy a vonat Szárszó felé
csupa zaj korom meg rozsda
alatta megtöretik a gaz
(ahogy a vádlott vagy az ostya)
Megy a vonat -ha megy- de fék
nyivít s a nyílt pályán megáll
most sok-sok taligakerék.
Jön a vonat-beléd vagy utánad
néhány szemfüles utas még kivár
s mint szabad versbe a szó némán
lelépnek a poggyásznélküli tájra.
Kazlak zsalmazsákjai körül topognak
amíg
odafentről őzeit vesszi sorban számba a Sas
Emitt rőt farkasalma zörgeti meg
lampionjaiban erős magvait.
Amíg Emezek ledőlnek .
a balázs nevű embernek
csákány képében
jjelenik meg az úr.
(Itt megjegyzendő: a merev talpfák
zongorabillentyűzete,
és az egyre táguló horizont fele hajló
sudaras fák közötti
elegáns disszonancia)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.