Elõre engedtelek 2
2.
Csak tárgy lettél
használhatatlan valami
semmiképpen nem dísz
Amiről mindig beszélünk
se anyagod se formád
sem szagod sem színed
rég nem jellemző
Még egyszerű gép sem vagy
Bonyolult gép sem már többé
Talán lassan fogalom
Esetleg legenda
De ez sem jellemző a városra
Nem mintha nem érdemelnéd meg
Ahogy sokan
Nagyon sokan
De játszhatunk mást ha akarsz
Én örülnék neki
Kicsit unom ezt már
Gondolom Te is
Előbb éjfekete aztán hófehér
Később hamuszürke színed lesz
Lomha áttetsző füst leszel a lángoló avaron
Sárga páragőz néma teák felett
Fogadok tíz év múlva Gömbike sem emlékszik már rád
Ahogyan a kávédat ittad a porceláncsészékből
Igaz
Te sem rá
A koporsóban ami a ravatalon hevert nem
de valamiért itt ebben a a szobában
ebben a percben érezlek
Levertél négy súlyos könyvet a polcról
S haragszol amiért kibeszélem a titkainkat
Félek ahogy veled sem tudtam soha
nem tudok barkóbázni az éggel
sem mert úgysem találom ki mire gondol éppen
sem mert nem akarok tudni már új tikokat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.