Elõre engedtelek
1.
Cserben hagyott a nyelvünk minket
Épp mikor tényleg ki kellett volna
mondanunk vagy fejeznünk valamit
Mert mikor a férgekkel elmentél
miközben mi azokat a sóban sült csirkéket
marcangoltuk és forgattuk a szánkban
és az ásotthalmi borokat nyakaltuk hozzá
te a férgekkel csókolóztál
és kiszívattad a nyakad
és mikor a fejed is tele lett velük
a régi férjed egyre többször lett részeg
bár mi nem akartuk
nem voltál többé már
se lány se nő se feleség
se anya se alany
Csak tárgy
Igen elvesztettük a történetmondás képességét akkor jó időre
Mert nem láttunk már okot az okozatokra
A szavaink a nappalink kövein előttünk hulltak darabokra
Mikor hirtelen visszavették miről azt hittük már odaadták örökbe
Hogy hiányzol nem azt jelenti már
mint régen vagy mint
nekik
Sem az hogy soha többet
Dőre kopott mondatainkat nem mondjuk már
Ki nekik
Soha többet
Mert a képregényhőseink és isteneink is sorra halnak körülöttünk
Alig maradt még pár
Megölte majdnem mindet Ő miközben úgy rendezte el hogy
mindenki hozzánk beszéljen akkor
csak hogy mi ne halljuk Csak hogy mi ne lássunk
Hogy mi ne haljunk
Csak utánad
de hozzád nem ment levél az égbe
Mert sosem volt a bélyegre pénzem
Tudod jól a csúcspont végetértekor sem hagytak
magunkra gyászunkkal
Csak elmaszatolták könnyeikkel az arcunkat
Mint az égi vászonra ősszel a felhőket
úgy pacsmagolták képeink össze
És míg a kamerák csak forognak tovább
és örökké forognak
mi már meztelenül a fal felé fordultunk s csak
hallgatóztunk hátha így megtudjuk
majd mi vár ránk odaát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.