Római villa.
Pár régész meglelt, s utána feltárt
gondos munkával egy római villlát
hol most autók robognak el.
Volt nagy kapuja, kocsik jártak el
tágas előtér, vendégváró hely,
hol most autók robognak el.
Árnyas atrium, pihenésre jó,
dolgozószoba, bölcseknek való
hol most autók robognak el.
És a fürdőszárny, gőz és meleg víz,
csendes sarkocskák, kilenc is vagy tíz
hol most autók robognak el.
Udvar, istálló, munkásoknak ház,
kemencékben még cserép, nyers a máz,
hol most autók robognak el.
Patakparton híd, csónak, egy hajó,
s hol csendes sír állt, végső nyugtot adó
ott most autók robognak el.
Répcelak-Szombathely, 2005.09.30
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.