A nő szalmával gallyakkal
alágyújt a lávaköveknek.
Lefejti magáról
fénytelen, holdcserezte bőrét
s a forró kövekre teríti. Lucskos ,iszamos testtel áll
meg a sötétben. Bőre alatt felszisszen a kő.
Érzi magát ahogy, zsugorodva gőzölög.
de már nem emlékezik a vér szagára