A születendõrõl
Amikor a költő még nem érez semmit,
már javában osztódnak benne a verssejtek.
Egyre kisebbek lesznek ,és a vers zygótát
csendben körülveszi a zona pellucida.
Verssejtek a barázdálódás közben pusztulnak is.
Mögöttük üreg képződik helyet engedve az újaknak.
Az ötödik napon, héten, vagy évben, a verskezdemény
biztosan megérkezik a költő vérdús méhüregébe,
és visszafordíthatatlanul megindul a versimplantatio.
Ekkor már versembrióról beszélhetünk.
Amire az ősgödör és az őscsík mentén kialakul a vers
valódi máshoz nem hasonlítható sejtállománya
a versmesoderma, már három rétegű verspajzs védi
a versembriót a külső behatásoktól.
A vers sejtcsoportjai speciálisan differenciálódnak
Irányított növekedés veszi kezdetét egy közös testüregben,
a versalagútban.
A vers fejlődése során a mélyben sok minden történik.
Pl. burjánzás, kiöblösödés, összeköttetések keletkeznek
vagy szűnnek meg, megvastagodás, elvékonyodás, a verspajzsot
hengerré alakítják valami erők,, csövek ágazódnak el,
kanyarulatok képződnak stb.
Végezetül a hosszú összehangolódást az átszakadás követi.
Arra érzékenyeknek ajánlatos a jeles pillanatban
egy kevés qintesszencia elfogyasztása,
és a készenléti kofferből a papír ceruza
azonnali elővétele.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.