Elvégeztetett
93 év
a négyjegyű számok közt
vízszintes vékony jel
39 kilós tested
te tudtad miben hiszel talán
csak fakó ruháid szorították
derekad porrá égett
tetemed fekete urnában
(mint egy újszülött akkora)
szennyvízakna-féle lyukba ereszjük
kint ráncos hangon nyávogják a zsoltárt
a díványon bosszúsan hever félbe hagyott horgolt kesztyűd
a sárban cuppogunk hazafelé
én száraz szemekkel tudomásul veszem
az ég sötétjét bevarrják felettünk
és azután ráhímzik ezüst cérnával a cikornyás írást
elvégeztetett
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.