Praliné
- majd én hallgatlak
szólt a csend
a hóka bóka csend
x
Mert gazdagodni kell ismeretben,
elém állt szépen az ismeretlen.
A szája szólt -hiszen ismer engem
a szeme szólt - szeret, szeressem.
Kimérten kértem, hogy eresszen.
Azóta hej, csak regerejtem
el ejtem fel ejtem el ejtem
x
indul visszafelé az ki ma csalva lett,
sorsának szalutál, hátra se néz ma ő
nem fut nem szalad el hajtja le csak fejét
x
Jó hely ez a sötét
én csak én én szanaszét
x
álmaim üszkös papirosai
szállonganak
egy tűzoltóautó után
x
eszembe jutok
valahol élhetnék is
szalonnabőrkém
drótozom a mára
hussanva jön rigóm
havas bokron megül
feketekabátos paparazzo
metakommunikálunk
vakukkolgatunk
x
ütközők csattannak
éjszaka
távoli állomás vakvágányain
jéghideg testű vonatok
kapcsolódnak
éjszakadás
földindulás
x
teleket keményít a konokság
szívekbe fagy a piros igazság
x
HŰS ÉG
felettünk
x
szétfagyott a kapu
egyszárnyú famadár
üti veri magát a havonagyon
x
egyszer voltam háborúban
x
ippegek és hippegek
szép helyekre vittelek
x
valamennyire már értek az állatok nyelvén
x
bátorság félelem szerelem
ólszomszédok
x
nem élt meghalt feltámadni sem fog
kérdezd őt és útba igazít
x
porból lettél
mozsárba teszlek
onnan is kiveszlek
x
mind egyfele tartunk
s ha be is tartanak
tartjuk magunkat
hogy eltarthassunk másokat
x
a kincskeresők maguknak valók
x
hét rét meg hét rét meg hét rét
az hány rét?
x
a húrok közti szűk terek
csigalépcsőket rejtenek
vadászkürt öblű odvakat
aki lemegy az lent marad
x
a rácsos ablakon
hétpettyes matricák
lekapart petty mögül
kilátszik a világ
kémcsőkatonák sorakoznak
a hírhozó előrement
lila sapkákkal int neked
egy egész regiment
x
bóbitás reggel
fő ki a reggeli kávé
kiflire lesnek a lények
f Ázik a tejben a müzli
pasztörizáltak a tények
x
Elmosom ezt a napot. Tűzből sincs sok. Takarékon
ég teám alatt is
kéken a láng. Fura morzsák hullnak földre belőlem.
Félresöpörten a hó
száll odakint. A vak utcán himbálódzik a lámpa.
Konyhakövön repedés. Fáj ahogyan befagyott tó
páncélját feszegetné egy rianás.
x
Csillagok
Vágyak pislogó oktaéderei
X
Vagy
x
Lelked kihúzott
kenderkóckötelein
száradó csillag
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.