A hely meghatározása
Ott, a fölfelé-kanyarban,
a majdnem-kész ház mellett,
ahol a rozmaring-sövények
mindig széltől remegnek.
Ahol az ösvény a hegyről
lefutó kőpataknak látszik,
fürdeti lábunkat izzó porában.
Ahol a forró és a kék csatája,
míg itt vagyunk, minden nap
megszüli nekünk a nyarat.
Nemsoká meztelen megyek haza,
vizes fürdőruhám a sziklán
hagyom, de viszem magammal
előhívatlan képeim,
egyetlen kockán mindahányat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A harmadik szem (Budapest, 2003)
Kiadó: Ráció