NEM ÉRDEM
Hitem csak arra volt, ha volt,
hogy ellenálljak ott,
hol hit csakis arról dalolt,
hogy ellenállhatott.
Dacolni voltam, és ma már
saját szavam tanít,
mint rossz fiút öreg tanár,
hogy kétkedés a hit.
Enyém e büszke, nagy tudás.
S mit érek el vele?
Lehetne büszke bárki más.
De ő se kellene.
Nem érdem az, mi volt, mi van,
hát lassan lépkedek,
mint lázmérőben a higany,
ha nem vagyok beteg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 1999/7