Ébredés
Hajnali lódobogásban
A szürke nyerítések tajtékja ébreszt
Távol vérbe borul, s lehanyatlik az ég
Teknőt váj rojtos felhők közé
S tollát fürösztve felcsapódik egy vércse
Zsákmányt kutatva köröz
Dallamok nyílnak, rejtett égi csapok
Ölelik egmást a fényzuhatagok
Itt benn még alszik a tegnap
Széthullott könyvekben hallgat a szó
Ruhák a székeken egymásra borulva
Lóggatják zsibbadt tagjaikat
De csipkézi az árnyat a hajnal
Bíbor haja gyapjas földre zuhan
Mozdul a város,felsírnak a villamosok
Fénylő sínekre kúsznak nyöszörögve
S bezárt ablakokon riadót ver a reggel
2004 11 21
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.